Kijkje in de Keuken Event

HBO-i organiseert twee keer per jaar een netwerkevenement bij een hogeschool in Nederland. De HBO-ICT-opleiding van de betreffende hogeschool opent voor deze speciale gelegenheid hun deuren voor hbo-docenten. De middag staat in het teken van netwerken en leren van elkaar.

Het programma start met een presentatie over de opleiding, waarna workshops en break-out sessies in kleinere setting volgen. En voor de leden van HBO-i is een speciaal voorprogramma op de betreffende hogeschool, de platformvergadering. Deze vergadering vindt plaats in de ochtend en daarvoor is het mogelijk om met werkgroepen bijeen te komen.

8 december Kijkje bij Windesheim in Zwolle

En op 8 december opent Hogeschool Windesheim in samenwerking met stichting HBO-i de deuren voor een kijkje achter de schermen bij HBO-ICT, op locatie in Zwolle.

Bij Windesheim in Almere en Zwolle studeren ruim 24.000 studenten, honderden cursisten en werken ruim 2.200 medewerkers. Met een populatie van 2351 deeltijd- en voltijdstudenten is de opleiding HBO-ICT de een-na-grootste opleiding van Windesheim. Windesheim wil actief bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving, door waardevolle professionals op te leiden van en door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. De hogeschool ziet het als zijn maatschappelijke opdracht om iedereen die daarvoor het talent heeft, de mogelijkheid te bieden hoger onderwijs te volgen. Ongeacht afkomst, vooropleiding, achtergrond of leeftijd. Elke student met talent verdient de kans zich ten volste te ontwikkelen.

De opleiding HBO-ICT geeft op een duidelijke en innovatieve manier invulling aan het beleid van Windesheim. Direct en veelvuldig contact met het werkveld is daarbij erg belangrijk. Al vanaf het eerste jaar gaan studenten van HBO-ICT in projectgroepen aan de slag met opdrachten uit het bedrijfsleven. Ook maken zij kennis met de praktijk door excursies en het volgen van gastcolleges. Daarnaast houden ze elk half jaar een expo, Winnovation, waar de studenten hun innovatieve projecten presenteren aan bezoekers. Een ander belangrijk speerpunt van de opleiding is de focus op begeleiding van studenten (met en zonder functiebeperking). Dit heeft geresulteerd in de mogelijkheid van o.a. afstuderen zonder scriptie.

Aan het programma wordt hard gewerkt. We lichten alvast een tipje van de sluier op:

WORKSHOPS

• Afstuderen zonder afstudeerverslag en zonder scriptie.
We werken hier al een aantal jaren mee. Hoe werkt dat?
• Leerwegonafhankelijk toetsen en werken met leeruitkomsten.
De flexibele deeltijd HBO-ICT. Hoe zit dat in elkaar?
• Semesters draaien met een vergoeding vanuit het werkveld, extreme flexibiliteit qua
onderwerpen met maatschappelijke impact. Hoe doen we dat?
• Smart Things: De eerste twee weken van de opleiding. Binding en landing als basisingrediënten.
• Studentbegeleiding en studentcoaching bij HBO-ICT. Wat doen we hieraan in Zwolle?
• Evidence Informed onderwijs. Hoe richten we ons onderwijs in volgens bijvoorbeeld 4C/ID.

OVER KIJKJE IN DE KEUKEN

Het is de zevende keer al dat er een Kijkje in de Keuken plaatsvindt; een initiatief van Stichting HBO-i waarbij steeds een andere hogeschool optreedt als host en hbo-ICT-docenten een kijkje achter de schermen gunt. Het is een evenement voor docenten, door docenten, ter inspiratie en bevordering van kennisdeling.

MEER INFORMATIE
Het Kijkje in de Keuken vindt plaats op woensdag 8 december bij Hogeschool Windesheim,
Campus 2, Zwolle. Het Kijkje start om 12:00 uur met een lunch.

Aanmelden is gratis en kan binnenkort.

Overzicht eerdere edities Kijkje in de Keuken:

Pagina delen
het laatste nieuws
HBO-I NIEUWSBRIEF BLIJF MAANDELIJKS OP DE HOOGTE! Aanmelden

hbo-i leden

alle leden