Kijkje in de Keuken bij Avans Hogeschool Breda

HBO-i nodigt je uit voor een ‘Kijkje in de Keuken’ bij Avans Hogeschool Breda op woensdag 18 april. De ICT-opleidingen van Avans Hogeschool openen voor deze speciale gelegenheid hun deuren voor hbo-docenten, om in informele setting kennis te maken en relevante informatie te delen. Dit is een event voor docenten, door docenten, ter inspiratie en bevordering van open innovatie. Bekijk hier de uitnodiging in pdf formaat.

Wat kun je verwachten?

# Talk 1 Ricardo A. Abdoel, kersverse directeur van de Avans Academy Engineering & ICT geeft een talk om het event af te trappen. Ricardo is een Trendwatcher, Speaker en Educational Designer en heeft ruime ervaring in het technisch onderwijs.

 

# Talk 2 Johan Talbo, docent bij de opleiding Technische Informatica van Avans, geeft de tweede talk van de middag over de inzet van Virtual en Augmented reality en we gaan bij deze talk ook nog een ‘Cave’ bezoeken!

 

# Talk 3 Ruud Hermans en Robin Schellius, beide docent bij de opleiding Informatica van Avans, delen hun positieve ervaringen met Mooc.fi, innovatief lesmateriaal ontwikkeld in Finland, o.a. voor het programmeren in Java. Een eerste pilot om testcases te gebruiken bij het automatisch nakijken van programmeeropdrachten bleek eveneens succesvol. Je hoort er meer over in deze duo talk.

 

# Talk 4 Jean Paul Hagenberg, docent bij de opleiding BIM, neemt talk 4 voor zijn rekening. Die gaat over hun ervaringen met de nieuwe, noem het maar innovatieve, aanpak om praktijk- en onderzoeksopdrachten met onderwijs te integreren.

 

# Talk 5 Krijn Nagtzaam, nog een actieve BIM-docent, deelt graag een showcase samen met studenten. Eigenlijk mogen we hier nog niets over zeggen en daarom houden we het onderwerp nog even geheim. We kunnen wel al verklappen dat het een zeer interessant innovatietraject is geweest in de scheepsbouw.

Programma

12.30 uur: lunch

13.00 uur: best practice / presentaties

14.30 uur: koffie

15.00 uur: break-out werkgroepen

16.00 uur: einde bijeenkomst

Voor wie?

Docenten in het hbo-ICT-onderwijs.

Aanmelden

Voor meer informatie over het Kijkje in de Keuken of wil je met jouw opleiding de volgende host worden? Laat het weten via info@hbo-i.nl.


Locatie: Avans Hogeschool, Breda
Aanvangstijd: 13.00 uur
Organisator: Stichting HBO-i i.s.m. Avans Hogeschool Breda

Item delen

hbo-i leden

alle leden