Projecten

Stichting HBO-i faciliteert en financiert projecten die vanuit de eigen organisatie en de leden geïnitieerd kunnen worden. De onderwerpen van deze projecten worden ieder jaar vastgesteld op basis van de inbreng van initiatiefnemers en gepresenteerd op de platformvergaderingen. Voorbeelden van projecten zijn:

Alle hbo-opleidingen werken aan concreet onderwijs om onderzoekend vermogen meer te integreren in het curriculum, zodat het een normaal aspect wordt binnen het hele beroepsproces. Vaak is er echter te weinig ontwikkeltijd.

Binnen het HBOi Open OiO-project zetten we een platform en proces op binnen WikiWijs voor het delen van kwalitatief onderwijsmateriaal voor het onderzoekend vermogen. Zo kunnen we landelijk elkaars expertise gebruiken en snel tot goed onderzoeksonderwijs komen. Dit materiaal heeft de vorm van bouwstenen: zelfstandige, makkelijk te integreren leseenheden. In samenwerking met HAN, HHS, Fontys en Saxion wordt intussen het eerste lesmateriaal beschikbaar gemaakt op WikiWijs.

Voor meer informatie over dit project bekijk de website.

Meer vrouwen op ICT-opleidingen: daar maakt Stichting HBO-i zich sterk voor. Het project ‘Genderbalance in de ICT’ van de stichting leverde onder andere een toolkit op: een verzameling initiatieven van verschillende organisaties die meisjes stimuleren om voor ICT te kiezen. Via de blokken hieronder kom je meer te weten over deze projecten en onderzoeken. Ontdek hoe je deze initiatieven kunt gebruiken om de instroom van vrouwen op jouw opleiding te vergroten.

Voor meer informatie over dit project bekijk de Toolkit.

Project aanmelden

Heb je een goed idee voor een project en ben je op zoek naar financiering, draagvlak en projectleden? HBO-I faciliteert en ondersteunt project- en werkgroepen uit het HBO-ICT landschap bij het opzetten en uitvoeren van projecten. Neem contact met ons op voor meer informatie via info@hbo-i.nl.

Pagina delen
het laatste nieuws
HBO-I NIEUWSBRIEF BLIJF MAANDELIJKS OP DE HOOGTE! Aanmelden

hbo-i leden

alle leden