Studenten Fontys ICT en Politie Rotterdam gaan samen strijd aan met online misbruik

Fontys ICT en Politie Rotterdam hebben een partnership waarbinnen bevlogen studenten, docenten en de politie samenwerken aan projecten met maatschappelijke impact. Een van die projecten betreft het ontwikkelen van tools die de afdeling Zeden kan gebruiken om verdachten en slachtoffers van online misbruik te identificeren en op te sporen.

Win-win

Studenten en docenten werken al twee jaar aan dit betekenisvolle project. Er is geen vooraf vastgestelde einddatum. Daardoor kunnen zij volop experimenteren met generatieve AI, terwijl zij tegelijkertijd Politie Rotterdam helpen om te blijven innoveren. Essentieel in de huidige digitale samenleving. Een win-winsituatie waarbij beide partijen veel van elkaar leren. Digitaal zedenrechercheur en Open Source Intelligence (OSINT) specialist Iris: “We zijn ontzettend blij met de samenwerking. Tegenwoordig is er bijna geen zedenzaak meer zonder digitaal contact. Het is daarom van belang dat we zo veel mogelijk digitaal bewijs kunnen vervaardigen. We hopen door middel van dit soort projecten sneller en effectiever de identiteit van de verdachte te kunnen achterhalen en strafbare feiten op te sporen.”

 

Lees hier meer over de samenwerking tussen Fontys ICT en de Politie Rotterdam: “Studenten Fontys ICT en Politie Rotterdam bundelen krachten in strijd tegen online misbruik