Propositie HBO-i

HBO-i is een platform waar 57 hogescholen hun krachten bundelen om een actueel, aansprekend en kwalitatief hoogstaand IT-onderwijsaanbod te bieden. Studenten en docenten van deze hogescholen dragen bij aan een duurzame en inclusieve digitale transformatie van de samenleving. HBO-i staat voor innovatie die verder reikt dan vandaag; we brengen docenten, studenten en professionals samen om gezamenlijk aan de IT-wereld van morgen te bouwen. Bovendien vertegenwoordigt HBO-i het IT-onderwijs van hogescholen in (inter)nationale netwerken en samenwerkingsverbanden.

Wij maken het verschil door onze focus op basis van drie pijlers:

  1. Ontwikkelen van Toekomstig Talent
    We leiden hoogwaardige IT-professionals op, zowel jongeren als zij-instromers, van associate degree tot professional master. We werken systematisch aan het vergroten van de instroom naar het IT-bedrijfsleven over de volle breedte en betrekken daarin actief het vervolgonderwijs en andere partners. We bieden een actief platform, waarin docenten samenwerken om onderwijs te ontwikkelen dat past bij de maatschappelijke en organisatorische uitdagingen van vandaag en morgen. In samenwerking met het werkveld brengen we nieuwe ontwikkelingen in de IT naar het onderwijs, zodat studenten de dynamiek die het vakgebied met zich meebrengt mede vormgeven.
  2. Inspireren en Innoveren
    HBO-i is initiatiefnemer van gezamenlijke evenementen. Zo organiseren we jaarlijks landelijke evenementen waar studenten, docenten en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten, inspireren en informeren. Op basis van deze bijeenkomsten werken we aan concrete producten voor het onderwijs. We zijn actief betrokken bij zowel nationale als internationale initiatieven om de aantrekkelijkheid van het IT-vakgebied te vergroten. Door onze actieve rol als koepelorganisatie van IT-gerelateerde opleidingen en onze samenwerking met het werkveld bedienen we de gehele onderwijsketen én sluiten we naadloos aan op de uitdagingen in de IT.
  3. Samenwerken aan een duurzame en diverse Toekomst
    HBO-i staat voor meer dan technologie. Wij zijn ons ervan bewust dat IT en de digitalisering van de samenleving een grote impact hebben op iedereen. We moedigen onze leden aan om gezamenlijk te bouwen aan een diverse en duurzame IT-gemeenschap. Daarnaast is HBO-i actief in (inter-)nationale samenwerking op het gebied van vooruitstrevende initiatieven in de IT.

 

HBO-i is voortdurend op zoek naar manieren om het IT-vakgebied vooruit te helpen. Neem dus gerust contact op om samenwerking te verkennen.

Pagina delen

hbo-i leden

alle leden