Welkom bij HBO-i stichting

Over HBO-i

Sinds de oprichting in 1992 heeft het HBO-i veel ondernomen en bereikt. Begonnen als een landelijk opleidingsoverleg voor onderlinge afstemming is het HBO-i inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd orgaan dat op nationaal en internationaal niveau mede richting geeft aan belangrijke ontwikkelingen. De doelstellingen van het HBO-i zijn al die jaren in essentie ongewijzigd gebleven en nog steeds actueel:

Activiteiten HBO-i

HBO-I is een stichting met 57 leden . Leden zijn opleidingsmanagers van HBO-ICT gerelateerde opleidingen. De stichting verkiest uit haar midden een bestuur. De stichting wordt ondersteund door een back office bureau, een kennismanagement team, een communicatieteam, en accountant- en juridische expertise.

Platformdagen

De 57 leden komen vier maal per jaar bijeen tijdens Platformdagen. Deze dag wordt bijna geheel besteed aan het werken in themagroepen en een plenaire sessie waarin de werkgroep- en landelijke ontwikkelingen worden besproken.

HBO ICT Job Event

Het jaarlijks terugkerende Job en Docenten Event biedt studenten de mogelijkheid kennis te maken met het werkveld, en biedt werkgevers de kans om op effectieve en eenvoudige manier in contact te komen met talentvolle ICT-professionals in de dop. Naast het leggen van waardevolle contacten kunnen studenten deelnemen aan verschillende interessante workshops.

Veelzijdig studeren

Van netwerk- en applicatiebeheer tot het bedenken van toepassingen met augmented reality. Het zijn allemaal vakgebieden die geheel of gedeeltelijk leunen op de schouders van ict’ers. Hoe vanzelfsprekend ict in onze samenleving is, veel jongeren zien het belang en de mogelijkheden van een opleiding in deze richting vaak niet in. Aan stichting HBO-i de taak om dat beeld te veranderen en jongeren te laten inzien hoe interessant, leuk en veelzijdig studeren aan een ict-opleiding eigenlijk is.

Hoezo ict?

Een goed beeld van een ict-opleiding krijgen, zodat studenten een weloverwogen keuze maken, daar draait het bij de HBO-i stichting dus om. Als koepelorganisatie van alle hbo ict-opleidingen in Nederland zijn wij de gesprekspartner van hogescholen, bedrijven, brancheorganisaties en andere belanghebbende instanties in binnen- en buitenland.

Ambitie

HBO-i zorgt voor informatieoverdracht tussen vakinhoudelijke en onderwijskundige opleidingen. Denk aan het uitwisselen van kennis, ervaring en onderwijsproducten tussen docenten onderling en vakgenoten uit het bedrijfsleven. Maar ook het actueel houden van de beroeps- en opleidingsprofielen. Met als doel het ict-onderwijs in Nederland te verbeteren en de instroom van nieuw talent te verhogen.

Pagina delen
het laatste nieuws
HBO-I NIEUWSBRIEF BLIJF MAANDELIJKS OP DE HOOGTE! Aanmelden

hbo-i leden

alle leden