ICTeach Fest, hoe jouw bijdrage een grote impact heeft

Hoe helpen we onze studenten het best op weg? Welke kansen biedt AI? Welke handvatten geeft de kennis over neurodiversiteit? Wat zegt het werkveld? En welke praktische tips kunnen we je meegeven over blended learning, gamification en geïntegreerd onderwijs? Tijdens het ICTeach Fest wisselden we praktische en mooie inzichten uit over verschillende onderwijsthema’s.

Lekkere dag

Vanuit álle aangesloten hogescholen bij HBO-i toonden collega’s interesse voor het evenement in Den Bosch. En een lekkere dag was het, want de zon scheen (eindelijk), er waren Bossche bollen, massagestoelen, escape rooms en themaspellen om op een ontspannende manier te genieten. Daarnaast waren er de inhoudelijke workshops en een inspirerende key note van Jaap Bressers tijdens het ICTeach Fest van HBO-i. Ook was er ruimte om samen Rob Willemsen te bedanken voor zijn inzet bij HBO-i, als bestuurslid, als een van de drijvende krachten achter de Domeinbeschrijving en als jarenlang betrokken en actief deelnemer aan de activiteiten van HBO-i.

Het verschil maken

Jaap Bressers, auteur van boeken als Waar een wiel is, is een weg en Pak je Carlosmoment, vertelde hoe we met kleine acties het verschil kunnen maken, juist in het onderwijs. Hoe bijzonder ons werk is, dat we bijdragen aan het goed laten landen van 40.000 ict-professionals door heel Nederland. Ict is onderdeel van iedere organisatie, dus de impact van ons onderwijs is ongekend. Wat ook heel motiverend werkte, waren zijn persoonlijke verhalen en hoe hij met de uitdagingen in zijn leven omgaat. De zaal luisterde ademloos toe en was op sommige momenten zeer geroerd. Jaap weet dit bijzondere persoonlijke verhaal moeiteloos te combineren met spitse woordgrappen, om het geheel wat luchtiger te maken. Al met al een verhaal met een boodschap die zeker blijft hangen.

Kruisbestuiving

In de workshops kwamen diverse onderwerpen aan bod, zoals AI in ons onderwijs, challenges, blended learning, interactieve quizzen, neurodiversiteit, het werkveld en de integratie hiervan in ons onderwijs. Het werkveld schoof aan, in de vorm van een workshop vanuit Enexis. Dit zorgde voor een mooie kruisbestuiving, die zicht voortzette tijdens de borrel. Kortom, we hebben genoeg handvatten opgehaald om onze lesprogramma’s nog leuker, diverser en toegepaster te maken dan ze al zijn.

 

Nog eens terugblikken op het programma doe je hier.