Zo was het Kijkje in de Keuken bij HAN University of Applied Sciences

14 december gunde HAN University of Applied Sciences alle collega’s in het hbo-ict een Kijkje in de Keuken. Met 103 deelnemers kijken we terug op een zeer geslaagde editie. Goed om te zien dat er van maar liefst 15 hogescholen collega’s bijeen kwamen om informatie te delen. Er waren veel bekende, maar ook veel nieuwe gezichten en dat is een mooie ontwikkeling.

Met hart en ziel

We startten de dag met bijpraten aan de lunchtafel, waarna Martien Peerdeman, Opleidingsmanager HBO-ICT, het Kijkje opende. Om in de stijl van het Kijkje in de Keuken te blijven, trapte Peerdeman af met een kookmotto dat geldt voor de collega’s bij de HAN: “In deze keuken wordt met hart en ziel gekookt.” Woorden die ons allemaal zullen aanspreken. Hierna volgde de introductie van het nieuwe logo van HBO-i door Julian van der Kleijn (HBO-i), om vervolgens het stokje op het podium over te geven aan Michel Koolwaaij (docent HBO-ICT aan de HAN), die ons deelgenoot maakte van zijn autisme-ervaringen en hoe dat tot geschikt onderwijs heeft geleid voor deze doelgroep.

Negen workshops

Het kennisdelen stopte niet met dit plenaire deel. Dit werd namelijk opgevolgd door negen workshops waar we uit mochten kiezen, met uiteenlopende onderwerpen. Hoe richt je bijvoorbeeld succesvol de propedeuse in? Bij de HAN hebben ze mooie statistieken die de keuzes ondersteunen. Maar ook uitdagingen in de deeltijd, handige tooling en keuzes bij het herontwikkelen van studieprofielen werden gedeeld tijdens de workshops. Voor een overzicht van alle workshops plus de slides die gebruikt zijn, kun je terecht op de site, zie de link. Met zo veel gedeelde ervaringen en nieuwe inzichten was er genoeg om over na te praten tijdens de borrel. Dank aan HAN voor de gastvrijheid en openheid!

Item delen