Terugblik Kijkje in de Keuken Hogeschool Saxion Deventer

Zo’n 80 ICT-docenten uit het hbo kwamen op 19 juni vanuit het hele land – van HZ University of Applied Sciences tot Hanzehogeschool en NHL Stenden – naar Deventer voor een Kijkje in de Keuken van Hogeschool Saxion. De grote opkomst was niet het enige dat deze editie van ‘het Kijkje’ zo succesvol maakte.

Workshops

De bezoekers stond een goedgevuld en interessant programma te wachten. Met negen verschillende workshops verdeeld over drie rondes was er voor ieder wat wils. Zo waren er speeddates om kennis te maken met open leermaterialen en leerden docenten tijdens een interactieve sessie wat Saxion er aan doet om nationale en internationale studenten zich thuis te laten voelen op de opleiding, om zo te helpen voorkomen dat ICT-studenten afhaken in dat zware eerste jaar. Bij de workshop ‘Studeren met robots’ was een belangrijke rol weggelegd voor studenten, die lieten zien hoe zij hier in hun projectgroep mee bezig zijn. De populaire sessie ‘Smart Solutions Semester – Interdisciplinaire projecten bij Saxion’ kon op veel lof rekenen. “Echt top, dit moeten wij ook willen,” was een van de enthousiaste reacties.

Pluim

Saxion vielen meer complimenten ten deel. ‘Ik ben met een grote glimlach naar huis gereden’, was een van de gehoorde opmerkingen. Aanwezigen noemden het een leerzame dag, waarbij ze zich heel welkom voelden. Dat de hogeschool niet alleen de successen toonde, maar ook openstond om kritische noten te bespreken, werd goed ontvangen. Verder waren er complimenten voor de goede organisatie. Dat is een pluim die de studenten van de opleiding Hospitality van Saxion in hun zak kunnen steken; zij hebben de dag tot in de puntjes verzorgd.

Over het Kijkje in de Keuken

Stichting HBO-i nodigt docenten twee keer per jaar (juni en november) uit voor een ‘Kijkje in de Keuken’ bij een hogeschool in Nederland. De HBO-ICT-opleiding van die school opent voor deze speciale gelegenheid hun deuren voor hbo-docenten, om in informele setting kennis te maken en relevante informatie te delen. Dit is een event voor docenten, door docenten, ter inspiratie en bevordering van open innovatie in het onderwijs.

Wil je met jouw hogeschool eens host zijn voor een Kijkje in de Keuken? Vraag naar de mogelijkheden of meld je aan via info@hbo-i.nl.

Item delen