Kennisbank HBO-i

De Kennisbank HBO-i geeft toegang tot verschillende informatiebronnen. Publicaties vanuit leden van HBO-i zijn hier bijvoorbeeld te vinden, maar ook toegang tot de Domeinbeschrijving. Deze beschrijving vormt het kader voor het onderwijs van de diverse leden en is ook samengesteld door deze leden. De PDF-versie geeft duidelijk ook hoeveel verschillende hogescholen hebben samengewerkt aan de totstandkoming hiervan. Naast de publicaties en de Domeinbeschrijving zijn er ook sites die inzichten of onderwijsmateriaal bieden. Dit is ook afkomstig van de leden of van partners van de stichting, zoals het Platform Prio.

Project Cyber Security
Project: Project Cyber Security Om tot structureel overleg en afstemming op het gebied van Cybersecurity te komen is het... Project bekijken »
Project SDG-instrumenten
Project: Project SDG-instrumenten Alle 36 hogescholen hebben een SDG convenant getekend waarin staat dat ze de Sustainable Development... Project bekijken »
Project Data
Project: Project Data De laatste jaren zien we dat binnen ons domein vakken, minoren en dergelijke steeds vaker... Project bekijken »
Project Rendement
Project: Project Rendement De toestroom naar de IT-arbeidsmarkt wordt vanuit de HBO-i opleidingen in sterke mate beïnvloed door... Project bekijken »
Project doorstroom WO
Project: Project doorstroom WO Vanuit verschillende HBO-i-opleidingen is er afstemming met en voorbereiding op doorstroming naar WO-opleidingen. Dit zijn... Project bekijken »
Project doorstroom mbo-hbo
Project: Project doorstroom mbo-hbo De doorstroom van jongeren tot 25 jaar van het middelbaar beroepsonderwijs naar het hoger beroepsonderwijs... Project bekijken »
Project Positioneren opleidingen
Project: Project Positioneren opleidingen Met de komst van een update van de Domeinbeschrijving is er aanleiding voor de opleidingen... Project bekijken »
Project Onderzoekend vermogen
Project: Project Onderzoekend vermogen Alle hbo-opleidingen werken aan concreet onderwijs om onderzoekend vermogen meer te integreren in het curriculum,... Project bekijken »
Project Vrouwelijke rolmodellen (afgerond)
Project: Project Vrouwelijke rolmodellen (afgerond) Meer vrouwen op ICT-opleidingen: daar maakt Stichting HBO-i zich sterk voor. Het project ‘Genderbalance in... Project bekijken »