Studenten delen ervaringen bij HBO-i innovatieworkshop

Zo’n 15 docenten en een grote groep studenten van Fontys Hogeschool kwamen op 6 oktober naar de HBO-i innovatieworkshop onder leiding van Eric Slaats. Zij keken met frisse blik naar een nieuwe toekomst voor het onderwijs en brainstormden hoe zij bepaalde uitdagingen konden oppakken.

Ervaringsdeskundigen

Wat is de uitdaging? Wat win je ermee? Wat houdt je tegen om die verandering dan door te voeren? Na de presentatie van Eric Slaats gingen de aanwezigen in groepjes actief aan de slag met hun eigen uitdagingen in het onderwijs van de toekomst. De opkomst was misschien niet erg groot, maar mede dankzij de komst van een flink aantal studenten was het een geslaagde workshop. De deelnemers gaven aan dat hun ervaringsdeskundigheid zeer verhelderend was, en ook het kunnen sparren met collega’s over gedeelde ‘challenges’ werd gewaardeerd.

Onderwijsinnovatie

Stichting HBO-i organiseerde de innovatieworkshop als een vervolg op de HBO-i Docentendag in april dit jaar. Toen bleek dat onderwijsinnovatie de gemoederen flink bezig hield. Een goede zaak, want de onderwijswereld verandert continu. Meer hierover lees je bijvoorbeeld in het interview van Brandpunt met hoogleraar Harold Bekkering, waarin hij onder andere stelt dat diploma’s hopeloos achterhaald zijn.