Stichting HBO-i presenteert nieuwe HBO-i domeinbeschrijving 2018

Op 5 oktober, tijdens het HBO-ICT Job Event, presenteert Stichting HBO-i de geheel vernieuwde HBO-i domeinbeschrijving. De domeinbeschrijving kreeg niet alleen inhoudelijk, maar ook qua vorm een upgrade: de papieren uitgave maakt plaats voor een 3D-representatie met toepassing van VR-technologie. Zo past de nieuwe domeinbeschrijving bij het driedimensionale karakter van de HBO-i-kubus en doet de beschrijving het ICT-domein eer aan.

 

De HBO-i domeinbeschrijving is de belangrijkste publicatie van Stichting HBO-i. In de domeinbeschrijving staan voor alle HBO-i-opleidingen de inhoudelijke kaders beschreven, zodat onderwijsinstellingen, studenten en werkgevers precies weten wat zij wel en niet kunnen verwachten van een opleiding.

Inhoudelijke uitbreidingen

De HBO-i domeinbeschrijving 2018 is het resultaat van hard werk door een projectgroep van de Stichting HBO-i. Bijna alle HBO-i-opleidingen en veel bedrijven hebben bijgedragen door input aan te leveren. De 3D-representatie biedt extra mogelijkheden ten opzichte van de papieren uitgave en ontsluit heel veel nieuwe informatie. De inhoud van de HBO-i-kubus is geactualiseerd en er zijn grote inhoudelijke uitbreidingen:

–          De niveaubeschrijvingen zijn aangepast

–          De domeinbeschrijving is uitgebreid met een professional master-niveau

–          Er is een typering van een associate degree toegevoegd

–          Professional skills zijn toegevoegd

–          Er wordt een uitgebreide verbinding gemaakt met de context van de domeinbeschrijving in de vorm van andere frameworks (zoals e-CF, Sfia en NLQF) en body’s of knowledge.

Workshop HBO-i domeinbeschrijving 2018

Tijdens het HBO-ICT Job & Student Event is er een workshop over de nieuwe domeinbeschrijving. Je hoort dan meer over de belangrijkste kenmerken en krijgt uitleg over hoe je de domeinbeschrijving kunt gebruiken. De workshop vindt plaats in het WTC in Rotterdam om 13.00 uur. Graag vooraf aanmelden.

Item delen