Speel Best of Both Worlds op ICTeach Fest

Tijdens de eerste workshopronde op ICTeach Fest kun je het spel Best of Both Worlds spelen. Een unieke kans om kennis te maken met dit spel dat helpt om de juiste balans te vinden tussen mens en technologie in het onderwijs. Je speelt het spel onder de deskundige leiding van Esther van der Stappen (lector Digitale Didactiek bij Avans Hogeschool).

Diepgaand gesprek

Van der Stappen is een van de personen die aan de wieg stond van Best of Both Worlds; een blended spel waarin een fysiek bordspel en video’s over technologieën in het onderwijs worden gecombineerd. “Het is een spel voor onderwijsprofessionals, maar studenten kunnen zeker ook meespelen. Bij het lectoraat Digitale Didactiek merkten we dat de inzet van technologie soms een doel op zich werd, in plaats van een middel om het onderwijs te verbeteren. Het gesprek hierover wordt niet altijd diepgaand en breed genoeg gevoerd. Met het spel verkennen we welke taken je kunt uitbesteden aan technologie, en wat je beter door een mens kunt laten doen.”

Perspectieven

In Best of Both Worlds ga je het gesprek aan over een case waarbij technologie ingezet kan worden. Bijvoorbeeld de inzet van een chatbot bij stages, zodat een student laagdrempelig op elk moment vragen kan stellen. “Tijdens het spel nemen we verschillende perspectieven onder de loep. Wat zijn de mogelijkheden, wanneer moet een chatbot doorverwijzen naar een docent, blijven de chats privé of niet, welke informatie krijgt een docent mee als een chatbot doorverwijst? Zo onderzoek je of en hoe je technologie optimaal kunt inzetten om studenten en docenten te ondersteunen, en voorkom je dat het iedereen vooral meer werk en vragen oplevert. We gaan breed het gesprek aan om tot goede implementatiecriteria te komen.”

Spel spelen

Best of Both Worlds is binnenkort te koop en nu al te downloaden via HBO Kennisbank. Van der Stappen adviseert om een spelleider aan te stellen die het verloop van het spel kent en ervoor zorgt dat het gesprek binnen een vastgestelde tijd ook echt tot resultaten leidt. In een instructie voor de rol van spelleider is voorzien; voor meer informatie mail je naar futureproofeducation@avans.nl. Of sluit aan bij het spel in de eerste workshopronde van ICTeach Fest op 19 juni, waar Van der Stappen de rol van spelleider op zich neemt. “Het is leuk en je leert er iets van. Als je zelf bezig bent een technologie in te zetten, dan is het echt een aanrader. Het spel levert de persoon die een praktijkcase aanlevert altijd veel inzicht op.”

 

Item delen