Persoonlijk advies voor succesvolle stage tijdens HBO-ICT Stage Event

Hoe onderscheid je je als ICT-student van medestudenten als je een stageplaats zoekt? HBO-i heeft Jochem Smeets (StagePlaza) bereid gevonden om bezoekers van het HBO-ICT Stage Event de geheimen van het solliciteren te onthullen. Daarnaast krijgen de studenten persoonlijk advies van professionals.

 

Het Stage Event wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt tegelijktijdig plaats met het HBO-ICT Job Event, op 6 oktober in het WTC in Rotterdam. Het is hét evenement voor tweedejaars ICT-studenten die alles uit hun stageperiode willen halen.

Stapje voor met solliciteren

De dag begint met een lezing door wetenschapsjournalist Diederik Jekel, die vertelt waarom de ICT-studenten van nu ongekende mogelijkheden hebben om de wereld te veranderen. Vervolgens is het woord aan Jochem Smeets. Honderden studenten hebben op papier hetzelfde profiel, terwijl in de praktijk iedereen verschillend is. Hoe zorg je ervoor dat juist jouw sollicitatie eruit springt? Je hoort welke veelvoorkomende fouten studenten maken tijdens het solliciteren en het stageproces, en hoe je kunt voorkomen dat jij die fouten maakt. Ook leer je hoe je jezelf net wat anders op de markt kunt zetten dan je medestudenten.

Persoonlijk advies van professionals

Na het verhaal van Jochem Smeets staan professionals klaar om de studenten persoonlijk advies te geven over onderwerpen als solliciteren, een c.v. opstellen en online presentatie. Hoe vind je de ultieme stageplek? Weet je te overtuigen tijdens een sollicitatiegesprek? En hoe kom je over als een stagebedrijf jouw naam intikt in Google? Haal je alles uit LinkedIn? Is je profielfoto aan een update toe? Wat verwacht een onderneming van je? Met de tips van experts en de rolmodellen van VHTO bereid je je optimaal voor op je stageperiode. Tijd over? Loop even langs bij het Job Event dat gelijktijdig plaatsvindt, en maak bijvoorbeeld een rondje over de banenbeurs.

Aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid om je gratis aan te melden vind je op de website van het Stage Event.

Item delen