Nieuw bestuurslid HBO-i stelt zich voor: Xander Hover

Begin dit jaar werden Xander Hover (Fontys Hogeschool ICT) en Lynn Epping-Welbers (Hogeschool Leiden) gekozen als nieuwe bestuursleden voor HBO-i. Eerder stelde Epping-Welbers zich voor. Dit keer vertelt Hover over de vraagstukken waar hij als bestuurslid aandacht voor heeft.

Kennis uitwisselen

Eind 2013 startte Hover als docent bij Fontys ICT. Een half jaar later werd hij lid van de toetscommissie, in 2016 blokeigenaar van de deeltijdopleiding en in 2017 voorzitter van de toetscommissie. In 2019 kreeg hij zijn huidige functie als curriculumeigenaar ICT & Technology. Binnenkort komt er dus een nieuwe titel bij op zijn CV: bestuurslid van HBO-i. “Tijdens mijn deelname aan de platformvergaderingen van HBO-i ervaarde ik de kracht van samenwerking en het uitwisselen van kennis binnen de verschillende projecten. Het faciliteren van die samenwerking vind ik heel belangrijk.”

Bredere kijk op samenwerking

Waar wil Hover zich voor inzetten als bestuurslid? “Vanuit mijn huidige positie heb ik een brede blik op de ontwikkelingen in ict-land. Die wil ik binnen HBO-i gebruiken om bij te dragen aan de samenwerking tussen opleidingen.” Daarbij denkt hij niet alleen aan samenwerking tussen ict-opleidingen. “De huidige maatschappelijke vraagstukken vragen juist om samenwerking met andere opleidingen. Ik zou graag uitvinden wat we vanuit HBO-i kunnen beteken in die vraagstukken bij opleidingen waar ict-kennis niet centraal staat, maar waar ict-kennis steeds meer gevraagd wordt. HBO-i kan een vliegwiel zijn voor het breder opleiden van mensen binnen de kaders van een leven lang ontwikkelen.”

Vertrouwen

De brede inzet van ict, AI, een leven lang ontwikkelen: het zijn allemaal ontwikkelingen waar Hover nieuwsgierig naar is en graag mee aan de slag wil binnen HBO-i. “Hoe kunnen we dit duiden, wat hebben we nodig om met elkaar de volgende stap te kunnen zetten? Als ik kijk naar de samenstelling van het HBO-i-bestuur dan denk ik dat we goede collega’s om ons heen hebben om dit samen op te pakken. Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen om daar onderdeel van te zijn en hoop op een constructieve en transparante samenwerking.”

 

HBO-i is blij met de komst van Xander in het bestuur. We wensen hem veel succes.

 

Auteur: tekst van de koning

Item delen