Maak kennis met Lynn Epping-Welbers, nieuw bestuurslid HBO-i

HBO-i krijgt een nieuwe bestuurssamenstelling. Tijdens de platformvergadering in januari werden Lynn Epping-Welbers (Hogeschool Leiden) en Xander Hover (Fontys Hogeschool) gekozen als bestuurslid. Epping-Welbers vertelt ons meer over haar ambitie als bestuurslid.

Aftredend

De bestuurstermijnen van bestuursleden Rob Willemsen (Avans Hogeschool) en Kees Rijsenbrij (Hogeschool van Amsterdam) lopen dit jaar af en beide heren stellen zich niet herkiesbaar. Daardoor ontstonden twee vacatures binnen het bestuur van Stichting HBO-i.

Samenwerking

Epping-Welbers, onderwijsmanager Informatica, vertegenwoordigt sinds vier jaar Hogeschool Leiden bij de platformvergaderingen van HBO-i. “Bij HBO-i draait het om samenwerking, niet zelf het wiel hoeven uitvinden en elkaars krachten gebruiken. Dat is ook hard nodig. We maken supergrote stappen op het gebied van flexibilisering, een leven lang ontwikkelen en microcredentials. Dat brengt grote vraagstukken met zich mee en maakt samenwerking nog belangrijker. Ik hoop vanuit mijn bestuurspositie een bijdrage te kunnen leveren aan het faciliteren van opleidingen om die samenwerking aan te gaan. En om de vraagstukken die landelijk spelen in kaart te brengen en daar prioritering in aan te brengen.”

Ander perspectief

Met diploma’s Bestuurs- en organisatiewetenschappen en Communicatiewetenschappen op zak, heeft Epping-Welbers geen typische IT-achtergrond. “Ik denk dat het een voordeel kan zijn om thema’s vanuit een ander perspectief te zien en niet direct op vakinhoud te zitten. Dat is nodig bij dit soort vraagstukken die uiteindelijk in alle branches spelen.” Die frisse blik zal ze ook gebruiken om professionele vaardigheden voor het voetlicht te blijven brengen. “Daar is al veel aandacht voor gelukkig. Het wordt steeds belangrijker om duidelijk te krijgen hoe die vaardigheden bijdragen aan je meerwaarde als professional, en hoe je ze kunt inzetten.”

 

HBO-i is blij dat Epping-Welbers haar kennis en vaardigheden wil inzetten voor het platform en wenst haar veel succes.

 

Auteur: tekst van de koning

 

Item delen