Bijeenkomst Genderbalance in de ICT: waar staan we nu?

De instroom van vrouwen in ICT-opleidingen vergroten: dat is een van doelen waar Stichting HBO-i zich voor inzet. Bijvoorbeeld met het project ‘Genderbalance in de ICT’. Ter afronding van dit project organiseert het HBO-i op 28 november een bijeenkomst bij de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst hoor je de huidige stand van zaken, wordt de HBO-i toolkit gepresenteerd en bespreken we wat er nog nodig is.

 

De bijeenkomst vindt plaats tijdens het Kijkje in de Keuken van de ICT-opleidingen van de HvA. Het is niet alleen de afronding van het project Genderbalance in de ICT, maar meteen ook het afscheid van Renée Prins van HBO-i. Zij werkte meer dan 10 jaar voor de stichting en zette zich in het bijzonder in voor een betere genderbalans.

Programma

14.30 uur – 14.40 uur: 10 jaar HBO-i en instroom meisjes: de huidige stand van zaken

14.40 uur – 15.40 uur: HBO-i toolkit: er zijn verschillende mooie initiatieven die je kunt gebruiken voor Genderbalance, zoals Digital Girls, het onderzoeksproject ‘Gender include IT’, het onderzoek ‘Vrouwengewicht in de ICT-schaal’ en landelijk expertisebureau VHTO. HBO-i zette ze voor je op een rij en vertelt je er graag meer over.

15.40 uur – 16.00 uur: Wat is er nog te doen? En hoe gaan we verder?

16.00 uur – 17.00 uur: Napraten onder het genot van een hapje en drankje

Bijeenkomst bijwonen?

Je bent van harte welkom. Meld je aan via info@hbo-i.nl.

Item delen