Zuyd ICT Academie breidt uit met lectoraat Datavisualisatie

De ICT Academie van Zuyd Hogeschool is een lectoraat rijker: Datavisualisatie, onder leiding van lector Kay Schröder. Schröder werd op 14 februari geïnaugureerd als lector bij Zuyd Hogeschool en lanceerde meteen een nieuw initiatief: Dataviscamp.

Inzichtelijk en hanteerbaar

Schröder ziet het als zijn missie om data inzichtelijk en hanteerbaar te maken voor grote groepen mensen. ‘Door de stortvloed aan data weet je niet meer wat je wel ziet, wat je verkeerd ziet en wat relevant is om te zien. Aan die leemte kan datavisualisatie iets doen. Door gebruik te maken van visualisaties kun je honderden pagina’s geschreven (wetenschappelijke) publicaties snel inzichtelijk maken waardoor veel meer mensen toegang krijgen tot de informatie.’ 

Dataviskamp

Het eerste wapenfeit van Schröder is de lancering van Dataviscamp. Dataviscamp is gericht op het overbruggen van de kloof tussen data en mensen. Onderzoekers, professionals uit het bedrijfsleven en studenten kijken elk vanuit hun eigen perspectief te kijken hoe datavisualisatie nu wordt ingezet en hoe dit verder verbeterd kan worden.

Item delen