Zo was het HBO-ICT Job & Student Event 2019

Ruim 1100 studenten kwamen op 4 oktober naar het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht voor het HBO-ICT Job & Student Event. Daar volgden zij masterclasses, luisterden naar de keynote van Kamini Aisola en legden zij op de beursvloer contacten waar zij de rest van hun carrière profijt van hebben. Maar niet alleen voor studenten was het een interessante dag: voor het eerst vond er gelijktijdig ook een Docenten Event plaats.

 

“Gewoonlijk staan hier musicalsterren op het podium; nu zitten de hoofdrolspelers in de (theater)zaal.” Frens Vonken, voorzitter van Stichting HBO-i, opende het HBO-ICT Job & Student Event 2019 met het in de spotlights zetten van de zaal vol studenten. Maurice van Veghel, voorzitter Raad van Advies, benadrukte nog eens hoe groot de rol is van ICT-studenten: “Voor alle toekomstdromen is ICT nodig.” Vervolgens was het podium voor de General Manager Benelux voor Amazon Web Services.

Banenbeurs

Na het plenaire gedeelte werden de studenten warm onthaald door een grote verscheidenheid aan organisaties. Van de Rijksoverheid, het CBS en het ministerie van Defensie tot Team Rockstars IT, Dutch Digital Agencies en Capgemini: de beursvloer was goed gevuld met potentiële toekomstige werkgevers die stonden te springen om kennis te maken met jong ICT-talent. Andere studenten gingen de diepte in tijdens een speeddate met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, of volgden gratis masterclasses met onderwerpen als ‘The robots are coming! RPA and the first age of automation’ en ‘Gamification: how games can change the world’.

Docenten Event

Dit jaar werd voor het eerst gelijktijdig met het Job & Student Event het Docenten Event georganiseerd. Bij de rondetafelsessies wisselden docenten kennis en ervaring uit over diverse onderwerpen, waaronder ‘Vernieuwde kwalificatiedossiers voor het mbo en de aansluiting op het hbo’ en ‘ICT-studenten en hun professional skills’. Na de lunch stortte een deel van de docenten zich op de HBO-i-domeinbeschrijving. In drie sessies bespraken zij hun ervaringen met de tool, wat zij missen, wat werkt en wat anders kan. Er werd bruikbare input opgehaald (“geef de domeinbeschrijving meer smoel”, “kies mobile first als je de domeinbeschrijving als showcase voor studenten wilt gebruiken” en “Hololens? Maak het middel niet groter dan het doel”). Duidelijk werd dat gebruikersvriendelijkheid extra aandacht verdient.

Docentendag TI

Speciaal voor TI-docenten (en iedereen die zich interesseert in het domein van de Technische Informatica) was er een Docentendag TI. Deze dag werd georganiseerd door de TI-stamopleidingen van Saxion, Avans en Hogeschool Rotterdam. Er was een keynote van David Zalewski (Saxion) die een applicatie maakte waarmee hij TI-vacatures uit Indeed haalt. Ook konden geïnteresseerden zich aansluiten bij zes verschillende workshops, verdeeld over twee workshoprondes.

Beoordeling

Na afloop van het evenement kregen alle deelnemers (studenten, docenten en bedrijven/organisaties) een enquête toegestuurd. 69,8% van 169 studenten beoordeelden het evenement als goed tot zeer goed. Bij de deelnemende docenten (43 responses) was dit percentage exact gelijk. Van de exposanten (12 responses) beoordeelde 83,3% het evenement als goed tot zeer goed.

 

Bekijk hier de foto’s van het HBO-ICT Job & Student Event.

 

Voor in de agenda: het volgende HBO-ICT Job & Student Event vindt plaats op 2 oktober 2020.

Item delen