Veel nieuwe contacten gelegd tijdens drukbezocht HBO-ICT Job & Student Event

Na een lange periode van vooral online contact, snakten studenten ernaar om elkaar weer te ontmoeten. Dat bleek wel uit de grote opkomst van het HBO-ICT Job & Student Event op 8 oktober. Meer dan 1.200 studenten vonden de weg naar het Beatrixgebouw in Utrecht om daar contacten te leggen die hen helpen een succesvolle carrière in de ict op te bouwen.

All you can eat

Het Beatrixtheater was tot de nok toe gevuld toen Frens Vonken (voorzitter Stichting HBO-i) de studenten welkom heette. Zijn boodschap: “Door de krapte op de arbeidsmarkt lijkt het voor ict-studenten een all you can eat-buffet. Begin niet met het toetje, denk wat verder vooruit. Droom groot, maar verwacht niet dat je die droom in een jaar bereikt. Jullie zijn interessant om jullie vaardigheden, maar nog veel meer om de persoon die je bent. Ga in gesprek met mogelijke werkgevers en ervaar wat bij je past. Na Frens was het de beurt aan Maurice van Veghel, die als voorzitter van de Raad van Advies de studenten complimenteerde om hun veerkracht van het afgelopen anderhalf jaar. Hij benadrukte de grote behoefte aan ict’ers. “Zelfs toen bedrijven door de pandemie op alle vlakken moesten afschalen, werden it-integraties doorgezet. It-werk wordt alleen maar meer.”

6 technologietrends

Tot slot betrad Sohan Maheshwar (Developer Advocate bij Amazon Web Services) het podium, om voor een volle zaal zijn verwachtingen voor de toekomst uit de doeken te doen. Dat deed hij door 6 technologietrends uit te lichten die volgens Maheshwar de toekomst in de ict gaan bepalen:

 

  1. De cloud is overal
  2. Het is het decennium van Machine Learning
  3. Data hervormen ons fysieke en ons digitale leven
  4. Voice en video spelen een grote rol in de manier waarop we communiceren
  5. Duurzaamheid in technologie wordt veel belangrijker
  6. Maak je klaar voor quantum computing en de ruimte

Kennismaken en kennis vergaren

Na al het praten over de toekomst, was het aan de studenten om aan hun eigen toekomst te gaan werken. Bijvoorbeeld op de beursvloer, die vol stond met organisaties die graag kennismaakten met het ict-talent van morgen. Informatie en gegevens werden uitgewisseld. Naast tassen vol goodies scoorden de studenten contacten met mensen die ze aan een stage-, afstudeer- of werkplek kunnen helpen. Niet alleen op de beursvloer was het druk; de gratis masterclasses werden ook gewaardeerd. Er waren masterclasses over specialisaties als low code en de cloud, maar ook over consultancy en solliciteren. Veel studenten bleven hangen om de dag goed af te sluiten met de befaamde loterij en natuurlijk een gezellige borrel.

 

 

Tekst: tekst van de koning

Item delen