Veel animo voor HBO Informatica Algorithmic Programming Contest

Op 5 oktober vond bij de Informatica-opleiding van Avans Hogeschool in Den Bosch de tweede editie van de HBO Informatica Algorithmic Programming Contest (HBO-i APC) plaats: een programmeerwedstrijd voor HBO-studenten van de opleidingen Informatica, Technische Informatica en/of ICT. Er waren maar liefst veertien studententeams aanwezig van onder andere NHL-Stenden, Hogeschool Rotterdam, Avans-Breda en Avans-Den Bosch. Maar ook vier ‘bedrijventeams’ gaven acte de présence, waaronder een team van (mede-sponsor) de Volksbank en een docententeam van Avans-Den Bosch.

 

Vijf uur lang zwoegden de teams van twee of drie personen zonder internet in Python, Java of C# op tien opgaves, met uiteindelijk het studententeam van Avans-Den Bosch met de toepasselijke naam “setWinner(true)” als winnaar. Deze studenten, die een thuiswedstrijd speelden, sleepten onder andere een prijs van 256 euro in de wacht. Deelnemers en organisatie: hartelijk dank voor jullie enthousiaste inzet.

Meer informatie

Kijk hier voor meer impressies, testimonials en toelichting: Posterverslag_HBOi_APC_2019.

Het ligt in de bedoeling om de HBO-i APC uit te breiden tot een echte HBO-i HBO-i APC, dus houd het nieuws op deze website in de gaten. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan blijf je ook op de hoogte.

Item delen