Van stageopdracht tot start-up: succes met Open Learning

Fontys ICT biedt de leervorm Open Learning aan. Daarbij krijgen studenten de vrijheid om zelf een leerroute vorm te geven. Dat kan tot mooie successen leiden. Bijvoorbeeld in het geval van Luc Jonkers, student ICT & Software Engineering. Zijn eigen start-up bleef niet onopgemerkt: hij mocht zijn innovatieve oplossing pitchen op South By SouthWest (SXSW) 2023 in Austin, Texas.

Excellerende student

Met zijn start-up Reflix richt Jonkers zich op videomakers uit het indie/underground circuit. Het begon als een stageopdracht voor het ontwikkelen van een gedecentraliseerd contentplatform en groeide uit tot zijn grote passie. Binnen de leervorm Open Learning volgde Jonkers het Deltaprogramma. Hierbinnen mogen excellerende studenten nog meer vrijheid nemen om hun eigen interesse te volgen. Jonkers vond de mogelijkheid om het project over te nemen als start-up, met ondersteuning binnen de opleiding. Inmiddels lopen elf studenten stage bij zijn project. Eén van de partnerorganisaties, Eluvio, nodigde hem uit om zijn project te pitchen op het innovatiewalhalla SXSW 2023.

Meer informatie

Wil je meer weten over de start-up en de route die Jonkers aflegde, lees dan hier het interview “Luc Jonkers pitchte zijn project op SXSW 2023” door Guido Segers. Je leest ook meer over zijn SXSW-avonturen in zijn blog. Je leest hier meer over de diverse leermethoden van Fontys ICT. Open Learning studenten van het Deltaprogramma werken in het Fontys ICT InnovationLab.

Item delen