Universiteit of Hogeschool? Informatica-studiekiezers in Leiden krijgen hulp

Hoe help je studiekiezers om een studiekeuze te maken die het beste bij hen past? De opleidingen Informatica van Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden werkten in 2023 gezamenlijk aan deze vraag. Studiekiezers hebben vaak misconcepties over het studeren op het hbo en studeren op het wo. Die nemen de opleidingen graag weg, zodat studiekiezers met de juiste informatie tot hun studiekeuze komen.

Voorlichtingsmateriaal

Om studiekiezers te ondersteunen in hun keuze voor studeren op het hbo of op het wo, ontwikkelden de opleidingen verschillende voorlichtingsmaterialen:

 

– Een gezamenlijke proefstudeerdag, die twee keer per jaar aangeboden wordt. Tijdens deze proefstudeerdag ervaren studiekiezers hoe het is om Informatica te studeren op de hogeschool en op de universiteit. Op die manier krijgen zij een beter beeld van de wijze waarop het onderwijs plaatsvindt en wat hun voorkeur heeft.

 

– Een voorlichtingsvideo die studiekiezers uitdaagt zich te oriënteren op hbo- en wo-Informatica. Studenten van beide opleidingen geven in deze video een impressie van hoe studeren bij de verschillende instellingen eruit kan zien en waar je op kunt letten bij je keuze voor het hbo of het wo.

 

– Een flyer die studiekiezers de eerste informatie geeft om zich verder te verdiepen in het type opleiding dat het beste bij hen past.

Weloverwogen keuze

De eerste ervaringen met de proefstudeerdagen zijn positief: studiekiezers geven aan dat de dagen hen echt helpen. Met de video en de flyer hopen Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden meer studiekiezers uit te dagen een weloverwogen keuze te maken voor het type opleiding dat het beste aansluit bij hun leerwensen.

Item delen