Uitnodiging mini-symposium ‘Blockchain in het hbo’

Blockchain… Wat is het nu eigenlijk? Wat kun je ermee? En hoe kan Zuyd Hogeschool hierbij helpen? Meld je nu aan voor het mini-symposium ‘Blockchain in het hbo’ op dinsdagmiddag 10 juli.

Bijdrage lectoren Zuyd Hogeschool

De lectoren Martijn Zoet en Roger Bemelmans praten je tijdens de boekpresentatie ‘Blockchain in het hbo’ bij over Blockchaintechnologie. Ze staan stil bij wat Blockchain inhoudt, wat de kenmerken en eigenschappen zijn en hoe het hbo-onderwijs deze nieuwe technologie in het bedrijfsleven kan helpen toepassen. Ook geven ze praktische handvatten met betrekking tot de mogelijkheden van Blockchaintechnologie in de toekomst. Hiertoe reiken ze na de lezing het boek aan alle aanwezigen uit.

Studenten presenteren resultaten

De studenten HBO-ICT die de minor Blockchain van Zuyd Hogeschool hebben doorlopen presenteren de resultaten van de bedrijfsopdrachten door middel van korte pitches. Voorbeelden zijn de mogelijkheden van Blockchain in de ouderenzorg, mobiele telefonie, circulaire economie, CO2 en in de financiële sector. Dat geeft nieuwe inzichten voor de toepassing van Blockchain in verschillende branches en laat ook zien hoe Blockchain in ons onderwijs is geïntegreerd.

Gezamenlijke eindconclusie

Graag wisselen we samen met je van gedachten over de uitdagingen van Blockchain in de praktijk én het onderwijs tijdens een plenaire sessie. We hopen dat je met nieuwe kennis, inzichten en vol inspiratie de middag samen met ons afsluit met een drankje.

Programma en aanmelden

Het uitgebreide programma is na te lezen op de website. Daar kun je je ook aanmelden voor deze bijeenkomst. Deelname is gratis. Het mini-symposium vindt plaats op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

Item delen