Uitnodiging Digitale lunchlezing “hoe integreren we duurzaamheid beter in ons (ICT-)onderwijs”

woensdag 18 november 2020  12.30-13.30 uur

Hoe integreren we duurzaamheid beter in ons (ICT-)onderwijs?

 

Hogeschool Utrecht (HU) wil professionals opleiden die bijdragen aan duurzame ontwikkeling, zoals beschreven in de Sustainable Development Goals (SDGs). Duurzaamheid is nog geen vast onderdeel van de ICT-opleidingen en daar wil Joris Gresnigt, onderzoeker bij het lectoraat Didactiek van het bèta- en technologieonderwijs en docent bij HBO-ICT, verandering in aanbrengen. Met nieuw onderzoek gaat hij op zoek naar handvatten om duurzaamheid binnen de ICT-opleidingen vorm te geven en te integreren.

 

In deze lunchlezing zal hij in gaan op een manier om de SDGs structureel in te bedden in de opleiding zonder daarbij hele grote veranderingen door te voeren. Deze methode is naar verwachting herbruikbaar voor vrijwel alle opleidingen. Tevens zal kort stil worden gestaan bij Value Sensitive Design –een gebruikte theorie – en laat Joris zien hoe ICT alle SDGs raakt. Interessant voor eenieder die meer wil weten over hoe SDGs in te bedden in het onderwijs.

 

Joris Gresnigt doet het onderzoek vanuit het lectoraat Didactiek van het bèta- en technologieonderwijs in samenwerking met lectoraat Betekenisvol Digitaal Innoveren met een Comeniusbeurs. Het onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de HU-opleiding HBO-ICT. “Uiteindelijk willen we alle instrumenten, tools en werkpakketten beschikbaar stellen voor alle ICT opleidingen in het hbo. Zo kunnen we de ICT-sector verder helpen. Ook bekijken collega-onderzoekers op dit moment de mogelijkheden om vergelijkbaar onderzoek bij andere opleidingen te doen.” Het onderzoek Duurzaamheid in ICT-opleidingen: van intentie naar implementatie loopt nog tot januari 2022.

 

Meer informatie over het onderzoeksproject vind je hier.

WAT  Digitale lunchlezing ‘Hoe integreren we duurzaamheid beter in ons (ICT-)onderwijs?’

WANNEER Woensdag 18 november van 12.30-13.30 uur

WAAR        Online

AANMELDEN Ga naar het aanmeldformulier om je aan te melden. Je ontvangt woensdagochtend 18 oktober de link naar de lunchlezing.

 

Klik op de linkjes voor meer informatie over Joris Gresnigt en zijn onderzoek.

Item delen