Toegepast onderzoek verweven met onderwijs: Fontys Hogeschool ICT als kennispartner voor ict-innovaties

Als kennispartner bij het project Vitality Living Lab werkt Fontys Hogeschool ICT aan verschillende innovatieprojecten die bijdragen aan een gezond en vitaal leven in de Brainportregio. Tijdens de ELIS Innovatie Summit op 8 december presenteert de onderwijsinstelling een paar hoogtepunten van de diverse toegepaste onderzoeksprojecten.

Onderzoekend leren

Doordat de samenwerking tussen Vitality Living Lab en Fontys Hogeschool ICT vier jaar duurde, past die goed bij het onderzoekend leren dat de ict-opleiding aanbiedt. De studenten werken in semesters, maar door goede kennisoverdracht kan een volgende studentengroep een toepassing verder ontwikkelen.

Meerwaarde

Na ruim vier jaar eindigt het Vitality Living Lab. Een aantal onderzoeksprojecten is succesvol afgerond. Andere lopen door en worden voortgezet binnen de inmiddels gelanceerde ELIS Innovation Hub. De ELIS Innovation Summit markeert het einde en een nieuw begin. Bart van Gennip, programmaleider en programmacoördinator Reseach & Innovation bij Fontys, kijkt uit naar een voortzetting. “Nu de samenwerking loopt, weten wij ook beter waar we goed in zijn en waar onze meerwaarde ligt. Die zit in toegepast onderzoek, verweven met onderwijs. En of het nou gaat om artificial intelligence of game design, wij hebben die kennis in huis.”

ELIS Innovation Summit

De ELIS Innovation Summit, voorheen het Sport Innovatie Congres, vindt plaats op 8 december 2021 op de High Tech Campus in Eindhoven. Meer over de rol van Fontys Hogeschool ICT als kennispartner van Vitality Living Lab lees je hier.

Item delen