Terugkijken: minicongres Zie Dit van studenten Zuyd Hogeschool

Studenten van Zuyd Hogeschool presenteren de opbrengsten van hun minor tijdens Zie Dit; een minicongres voor en door studenten. Omdat het niet mogelijk was om het congres fysiek te houden, zijn er opnames gemaakt. En dat is goed nieuws voor wie het gemist heeft, want Zie Dit is nu terug te kijken. Op dit moment vind je twee presentaties online: over AI en bottle detection en over het wel of niet toestemming hoeven vragen voor het gebruik van data voor onderzoeksdoeleinden.

Afleveringen bekijken

In de Zie Dit  over AI en bottle detection vertelt Giuseppe Collura (student HBO-ICT) over zijn ervaringen tijdens de minor AI. Hij maakte met zijn projectgroep een demonstrator die toont hoe je met relatief eenvoudige middelen ziet of een fles op de productielijn goed is afgevuld, en of het etiket op de juiste plek zit. Het is een mooi voorbeeld van hoe AI op een laagdrempelige manier in de productie-omgeving kan worden ingezet.

 

In de aflevering over datagebruik voor onderzoeksdoeleinden gaat het over data die vaak eigendom zijn van bedrijven. Het is dan onduidelijk of onderzoekers die data mogen gebruiken voor onderzoeksdoeleinden, of dat eerst toestemming moet worden gevraagd. Het ontbreekt onderzoekers vaak aan de juridische kennis om dit te beoordelen. Onderzoekers van Maastricht University Faculty of Law stelden een beslisboom op die onderzoekers daarbij kan helpen. Sander van Essel (student HBO-ICT) legt uit hoe hij die beslisboom met zijn projectgroep configureerde zodat deze praktisch toepasbaar is voor onderzoekers. 

 

Volg de LinkedInpagina van het lectoraat Data Intelligence van Zuyd Hogeschool voor meer afleveringen van Zie Dit.

Item delen