Terugblik op geslaagde Immersive Tech Week

Bukken voor vliegende dino’s, vragen stellen aan de kerstman en het winnende doelpunt maken in een bomvol voetbalstadion; de Immersive Tech Week was een grote belevenis. Hogeschool Rotterdam was ook dit jaar weer een belangrijke kennispartner. Het event bood een unieke kijk in de nieuwe ontwikkelingen rondom immersieve technologie. Er was van alles te zien, te horen en te beleven op het gebied van VR, XR, AR en meer.

Hackathon

Ook de studenten van Hogeschool Rotterdam droegen hun steentje bij aan het evenement. Tijdens de hackathon die de hogeschool organiseerde gingen zij aan de slag met maatschappelijke vraagstukken van echte opdrachtgevers. Daarbij dachten ze na over hoe de technologie kan worden toegepast in de maatschappij. Uit de challenges van de hackathon kwamen verrassende resultaten, zoals pictionary met haptische handschoenen en muziek maken in AR.

Bart de Graaff

De in 2002 overleden BNN-presentator Bart de Graaff is vooral onder de oudere bezoekers van de Immersive Tech Week nog heel bekend. Zij herkennen zijn gezicht dan ook direct bij de stand van de minor Digital Humans. Maar ook studenten Fatih Hijnen en Steven Liew weten inmiddels alles over de aan een nierziekte overleden tv-persoonlijkheid. Vanuit BNNVARA kregen ze de opdracht om Bart de Graaff weer tot leven te wekken in de vorm van een digitaal mens. Het hele verhaal van Fatih en Steven kun je hier verder lezen. Meer over de Immersive Tech Week vind je hier.

Item delen