Terugblik op Algorithmic Programming Contest 2022

21 mei was het zover: de derde editie van de Algorithmic Programming Contest (APC) voor het hbo bij NHL Stenden Hogeschool in Emmen. De informatica-opleiding van die locatie nam de organisatie voor zijn rekening met hulp van de organisatoren van de vorige edities; Avans Hogeschool. In totaal deden 11 teams mee, afkomstig van 2 hogescholen, met zowel Nederlandse als internationale studenten.

Pittige opgaven

De APC is een wedstrijd voor studenten van alle informatica- en HBO-ICT-opleidingen in Nederland. Samen met het werkveld, in dit geval Luminis uit Apeldoorn, bedachten de docenten van de informatica-opleiding pittige opgaven van algoritmische aard. Alle opgaven hadden een thema met een link naar Drenthe, zodat de deelnemers meteen ook kennismaakten met de provincie. In teams van drie studenten en een coach probeerden de deelnemers zo veel mogelijk opgaven op te lossen. Het automatische jurysysteem DOMJudge beoordeelde de uitwerkingen. Het team UA Forces van Saxion Hogeschool kwam als overweldigende winnaar uit de bus. Dit team loste 12 van de 18 opgaven op, waarvan 6 als eerste team. De teamleden gingen naar huis met de hoofdprijs: een uitgebreide Arduino kit ter beschikking gesteld door Luminis.

Derby

Niet alleen het oplossen van de problemen was belangrijk, ook het sociale aspect speelde een grote rol tijdens deze wedstrijd. Voor de deelnemers was er naast eten en drinken tijdens de wedstrijd een lunch om samen van te genieten en na afloop een borrel in het Stones café. Technisch verliep alles probleemloos en de studenten en docenten hadden het naar hun zin. Het was fijn dat het weer mogelijk was om een fysiek evenement te kunnen organiseren. Het aantal deelnemers was genoeg om er een spannende competitie van te maken. Doordat de deelnemers van twee hogescholen afkomstig waren was het gevoelsmatig meer een derby dan een landelijke wedstrijd, maar daardoor niet minder nuttig.

Nieuwe edities

NHL Stenden Hogeschool wil de APC volgend jaar graag weer organiseren in Emmen, met als een van de ambities om deelnemers van meerdere hogescholen aan te trekken. Daarbij wil de organisatie graag Saxion Hogeschool betrekken, zodat zij over twee jaar probleemloos een nieuwe editie kunnen organiseren.

Item delen