Studenten ICT van Zuyd Hogeschool verhuizen van collegezaal naar campus met bedrijven

Derde- en vierdejaars studenten ICT van Zuyd Hogeschool krijgen sinds de start van het studiejaar 2018-2019 onderwijs op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen en niet meer in een onderwijsgebouw. De studenten werken hier samen met docenten, onderzoekers en bedrijven aan praktijkopdrachten die gericht zijn op innovatie en ontwikkeling.

Studenten en werkgevers dichter bij elkaar

Door studenten in de eindfase van hun studie en werkgevers structureel dichter bij elkaar te brengen, leren ze elkaar beter kennen en krijgen ze meer inzicht in elkaars behoeften. Op de Brightlands Smart Services Campus zijn werkgevers gevestigd zoals Accenture, Conclusion, APG, Politie Limburg, WeCash, MKB-bedrijven en start-ups. De verhuizing voegt economische waarde toe aan de regio. Jaarlijks worden ongeveer vijftig praktijkopdrachten gezamenlijk uitgevoerd, bijvoorbeeld op het gebied van Artificial Intelligence en Blockchain.

Kennisontwikkeling en verbindingen leggen

“We zijn erg blij dat onze ouderejaarsstudenten vanaf dit studiejaar op de Brightlands Smart Services Campus zitten”, aldus Peter Princen, directeur van de faculteit ICT van Zuyd. “Het is een omgeving waar veel activiteiten plaatsvinden en waar innovatieve ideeën ontstaan én gerealiseerd worden. We zijn ervan overtuigd dat deze stap niet alleen de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt, maar ook de kennisontwikkeling in de regio.”

Belang voor campus

Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus, wijst op het belang voor de campus: “Als Brightlands Smart Services Campus bouwen we aan een ecosysteem op Europees niveau met een hoog innovatief vermogen en ondernemerschap. Multinationals en grote organisaties, regionale (MKB) bedrijven en start-ups die belang hebben bij smart service innovaties voelen zich aangetrokken en getalenteerde mensen studeren er graag en vinden er een uitdagende carrière. Wij zijn blij dat de ICT-studenten van Zuyd volledig deel gaan uitmaken van dit ecosysteem en faciliteren hen door het leggen van de verbindingen met de bedrijven en organisaties binnen onze community.”

Circa 200 studenten

In totaal verhuisden circa 200 studenten en 15 docenten en onderzoekers van het lectoraat Data Intelligence van Zuyd naar de Brightlands Smart Services Campus. Iedere student kan vier minors volgen uit een totaalaanbod van twaalf minors, waaronder Artificial Intelligence, Blockchain, Cyber Security, Business Intelligence, Datavisualisatie, Data Science en Internet of Things.

Item delen