Studenten ICT Academie scoren punten met ideeën voor de Ruilwinkel

Een mooi project voor de studenten van de ICT Academie van Zuyd Hogeschool: zij hielpen de Ruilwinkel in Vaals om hun klanten op een verantwoorde manier van ict-hardware te voorzien en hun gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Een inspirerend praktijkproject met een waardevolle uitkomst voor zowel de studenten als de Ruilwinkel.

Punten

Als je iets inlevert bij de Ruilwinkel in Vaals, krijg je daar punten voor terug. Die punten kun je ruilen tegen andere items in de winkel. De vrijwilligers kunnen ict-hardware echter niet altijd goed beoordelen, waardoor zij vaak niet de juiste hoeveelheid punten kunnen toekennen aan de spullen. Ook speelt het probleem dat criminelen de Ruilwinkel kunnen misbruiken om gestolen spullen weer in omloop te brengen. Studenten van de Associate Degree ICT van Zuyd Hogeschool kregen de opdracht een nieuw systeem uit te denken dat deze problemen oplost. Studenten van de bachelor HBO-ICT hielden zich bezig met het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid.

Kansen

Uiteindelijk presenteerden de verschillende studentengroepen ruim 45 ideeën aan de Ruilwinkel. Erika Jaegers (secretaris van de Ruilwinkel) is onder de indruk van de resultaten en ziet kansen in veel verschillende oplossingsrichtingen. Er wordt nu dan ook gekeken naar een mogelijk vervolgproject waarbij ouderejaarsstudenten de ideeën wellicht in praktijk kunnen brengen.

 

Wil je meer lezen over het project en de oplossingen die studenten bedachten? Lees dan het volledige artikel van Zuyd Hogeschool.

Item delen