Studenten HBO-ICT van HHS creëren betere wereld met hun ICT-oplossing

De Sustainable Development Goals (SDGs) moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030 en ICT is niet weg te denken bij het bestrijden van deze problemen. De Haagse Hogeschool organiseerde een expositie op 29 januari waar de eerstejaars studenten HBO-ICT demonstreerden hoe zij ‘The Challenge’ aangingen en met hun ICT-oplossing een betere wereld creëren.

 

Alle eerstejaars studenten HBO-ICT (ruim 500, verdeeld over drie locaties, voltijd en deeltijd) trapten hun studiejaar af met The Challenge. Binnen dit project, dat een semester duurt, bedenken, ontwerpen en realiseren de studenten als start-up een ICT-oplossing voor een van de SDG’s van Unicef. Hiermee passen ze het geleerde van de vakken uit het propedeuseprogramma toe in de praktijk: van het business model van hun start-up en het ontwerp en de security issues tot en met het programmeren van de oplossing met gebruik van onder andere embedded software. Studenten werkten in driewekelijkse sprints waarbij samenwerken, reflecteren en presenteren belangrijke skills zijn.

Oplossingen bekijken

Op www.thechallenge-hboict.nl kun je de 94 oplossingen van de studenten terugzien.

The Challenge op het NIOC-congres

Geïnteresseerd wat The Challenge ons als opleiding bracht? Tijdens het NIOC-congres spreekt vakcoördinator Peter Becker over de didactische insteek van het project: Geïntegreerd leren in de propedeuse: toepassen en feedback. Welke doelen hadden we met de ontwikkeling van The Challenge (samenhang vakken, betere SLB en Profskills e.d.), welke keuzes maakten we en wat zijn onze ervaringen? Hij spreekt op woensdag 1 april in ronde 6 om 11.00 – 12.00 uur in ruimte Atlas balletzaal.

Item delen