Studenten De Haagse Hogeschool verdiepen zich in toegankelijkheid voor iedereen

Een gebruikersvriendelijke webapplicatie ontwikkelen die toegankelijk is voor iedereen: dat was de opdracht van studenten Software Engineering aan De Haagse Hogeschool. Zij werden hierbij geholpen door Stichting Accessibility, die zich inzet voor betere toegankelijkheid van internet en andere digitale media voor iedereen, inclusief ouderen en mensen met een beperking.

Stichting Accessibility

De Stichting Accessibility verzorgde een interessant interactief hoorcollege. Een ervaringsdeskundige toonde aan waar mensen met een beperking tegenaan lopen bij het bezoeken van een website. De studenten gaan aan de slag met een e-learning tool van de Stichting Accessibility om zo kennis op te doen over digitale toegankelijkheid.

Ervaringsdeskundige

De webapplicatie die de studenten ontwikkelen omvat een database die moet voldoen aan de privacy-eisen van de AVG. Daarnaast moet de app de richtlijnen en regelgeving volgen voor digitale toegankelijkheid, waarbij het uitgangspunt is dat iedereen, met en zonder beperking, de kans krijgt gebruik te maken van digitale informatie. De studenten testen de toegankelijkheid met een automatische tool en kunnen feedback vragen aan een professionele tester van Accessibility. Voor de laatste iteratieslag wordt hun applicatie nog getest door een ervaringsdeskundige.

Item delen