Steden groener maken met data: prijswinnend idee Avansstudenten

Giando van den Heuvel, Sil van Eck, Ruben Gekpens en Bart Minten zijn de winnaars van de vierde City Deal Challenge. De vierdejaarsstudenten Industriële Automatisering (Avans) sleepten 750 euro in de wacht tijdens deze hackaton met een idee om grondwaterkwaliteit te verbeteren in Brabantse steden met behulp van data.

Databases

De City Deal Challange is een hackathon om met data Brabantse steden groener te maken. De Avansstudenten deden mee in de categorie Water. Tijdens hun onderzoek stuitten ze op verschillende factoren die bijdragen aan grondwatervervuiling, zoals industrie, snelwegen en drugsafval. Ze ontdekten dat er veel data te vinden zijn, maar dat die nog nergens overzichtelijk bij elkaar stonden. Zo kwamen ze op het idee om databases te maken met de beschikbare data voor bedrijven als BrabantWater.

Aanrader

De studenten raden andere studenten aan ook eens mee te doen aan de challenge. “Het was een mooie ervaring. Er deden veel studenten van andere opleidingen en scholen mee, maar er waren ook experts uit het werkveld. Dat was leerzaam en goed voor je netwerk, waar je studententijd toch om draait”, leggen ze uit. “Maar het was ook gewoon erg gezellig, de sfeer onderling was goed. Ook was er onbeperkt eten en drinken.”

Item delen