Smart & Social Fest: samen bouwen aan een slimme en sociale stad

De tweede editie van het Smart & Social Fest, hét kennisevent in Rotterdam over de digitale transitie, is een feit. Het was een dag vol mooie ontmoetingen, inspirerende keynotes en indrukwekkende (immersieve) ervaringen.

Impact

Welke impact heeft digitale technologie op ons als mens, onze medemens en onze leefomgeving? En hoe kunnen we hier – als makers van digitale technologie – op een bewuste en verantwoordelijke manier mee om gaan? Dé vraag die centraal stond op vrijdag 19 april.

Verbinding

Felienne Hermans, programmeur en schrijver van het boek ‘The Programmer’s Brain – What every programmer needs to know about cognition’, opende de dag met een prikkelende keynote over de technische complexiteit én het belang van het ontwikkelen van een inclusieve programmeertaal. Gevolgd door de keynote van lector Anja Overdiek en docentonderzoeker Sue van Geijn die hun visie deelden over de kansen die technologie biedt om de verbinding tussen mens en natuur weer versterken.

Break-outsessies

In de middag konden deelnemers kiezen uit zo’n dertig break-outsessies, verspreid over drie locaties in de stad. Zo konden deelnemers:

– Luisteren naar een lezing over het herkennen van vooroordelen in AI of het verduurzamen van digitale toepassingen;

– Meepraten tijdens een panelgesprek over waarom het nodig is dat er meer vrouwen in AI gaan werken of de invloed van technologie op de media en onze democratie;

– Ervaren hoe het is om met een fysieke beperking je weg te vinden in de digitale wereld;

– Kapotte apparaten of kleding upcyclen en repareren in Stadslab Rotterdam.

Meemaken?

Hier bekijk je de aftermovie van Smart & Social Fest 2024. Wil je er volgend jaar ook bij zijn? Stuur dan een mail naar slimmesocialestad@hr.nl. En houd de website in de gaten voor de laatste updates over de eerstvolgende editie.

 

Het Smart & Social Fest is een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam, Innovatiecentrum VONK en de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

Item delen