SDG’s in de opleidingen en in de nieuwe domeinbeschrijving?

Alle hogescholen in Nederland hebben een SDG convenant getekend waarin staat dat ze de Sustainable Development Goals gaan integreren in hun onderwijs En vaak komen ze ook terug in de missie van de hogescholen. Voor IT-opleidingen de kans om aan de slag te gaan met de SDG’s. Dat is een van de redenen waarom het onderwerp expliciet in het nieuwe HBO-i Beleidsplan en in het Jaarplan 2022 terecht is gekomen.

Project

In 2021 stond al een project op stapel met de werktitel ‘SDGs bij HBO-i’, met als doelstelling onder andere het in kaart brengen van lopende initiatieven en hulpmiddelen op het gebied van de SDG’s binnen de aangesloten opleidingen/hogescholen. Ook een advies over een betere inbedding in de domeinbeschrijving zou onderdeel zijn van dit project.

Oproep

Helaas kon het project nog niet echt van start gaan. Maar het past buitengewoon goed binnen het HBO-i Jaarplan & Beleidsplan, dus het zou mooi zijn als dit project, deels of aangepast, van de grond komt. Daarom de oproep naar iedereen om in eigen kring rond te vragen wie de rol van kartrekker wil oppakken. Ook zijn we op zoek naar mensen die mee willen werken aan een betere inbedding van de SDG’s in de domeinbeschrijving. Hier krijg je een indruk van het werk dat Joris Gresnigt tot dusver verricht heeft.

 

Heb je vragen of wil je meedoen, laat het ons dan weten via info@hbo-i.nl.

Item delen