Recordaantal studenten in het hbo

Een recordaantal van 453.354 studenten staan dit studiejaar ingeschreven in het hbo. De instroom in het hbo groeide in het studiejaar 2017-2018 met 5,5% ten opzichte van vorig studiejaar. Dat meldt de Vereniging Hogescholen op 1 februari.

 

De groei is zichtbaar in alle sectoren van het hbo, bij elk opleidingstype (bachelor, master en Associate Degree) en elke opleidingsvorm (voltijd, deeltijd en duaal). Ook steeg het aantal afgestudeerden: bijna 74.000 studenten namen een diploma in ontvangst; een stijging van 3,9%. Thom de Graaf, voorzitter Vereniging Hogescholen: “Dat én de instroom én het aantal diploma’s zo groeien, is goed nieuws. Het is een teken van vertrouwen in ons onderwijs, dat ook wordt ondersteund door uitstekende kwaliteitsbeoordelingen van de NVAO en de tevredenheid van onze studenten.

Associate Degree

Vooral de instroom vanuit het mbo is enorm toegenomen, maar ook de instroom van het vwo stijgt na jaren van daling. Verder valt op dat de instroom het grootst is bij de Associate Degree, met 32,6% (+.1204 studenten), tegenover 19,2% in studiejaar 2016-2017. De sector met de grootste instroomgroei is de gezondheidszorg (+9,0%), gevolgd door bètatechniek en agro en food (beide +7,1%).

 

Bekijk alle cijfers in de factsheet van de Vereniging Hogescholen.

Item delen