Project van HZ en SAZ+ maakt kans op samenwerkingsprijs WOW

Het wordt spannend voor HZ University of Applied Sciences op 2 november. Dan wordt bekend of Riobase, mede ontworpen door HZ-onderzoekers, de WOW-prijs in de wacht sleept. Dit is een prijs voor samenwerkingsprojecten in weg-, vaarweg- en waterbeheer. Riobase is in de race voor de juryprijs van 10.000 euro en de publieksprijs van 5.000 euro. En: er kan nog gestemd worden.

Toolbox

Riobase is een systeem voor risicogestuurd beheer van het Zeeuwse rioleringsstelsel. Het is het resultaat van samenwerking tussen de onderzoeksgroepen Data Science en Assetmanagement van de HZ en het samenwerkingsverband SAZ+ (bestaande uit Waterschap Scheldestromen, Evides Waterbedrijf en de dertien Zeeuwse gemeenten). Zij ontwikkelden een toolbox met instrumenten en technieken waarmee kleinere gemeenten op basis van risico’s en data hun rioolstelsels kunnen beheren. Uitgangspunt is dat je altijd op het riool kunt rekenen en er alleen onderhoud wordt gepleegd als het echt nodig is. Dit scheelt onnodig werk en kosten.

Over WOW

Het platform WOW (Weg Ontmoet Weg, Water Ontmoet Water) is het landelijke netwerk van weg-, vaarweg- en waterbeheerders en reikt iedere twee jaar de WOW-prijs uit. De prijs is een eervol podium voor projecten die, door buitengewone samenwerking, vernieuwing en verbetering brengen.

Item delen