Petitie: digitale geletterdheid moet nu in het curriculum

Er is een online petitie gestart met als doel digitale geletterdheid in het schoolcurriculum te krijgen. De petitie is een initiatief van VHTO (expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek & it). VHTO stelt dat maar een heel klein deel van de leerlingen op een basisschool of in het voortgezet onderwijs kan rekenen op gestructureerd, regelmatig en toegankelijk onderwijs in digitale vaardigheden. “Zonder digitale geletterdheid op scholen doen we onze kinderen tekort.”

Digitale tweedeling

VHTO constateert dat de digitale tweedeling tussen kinderen toeneemt. Op de website staat te lezen: “Kinderen moeten op school de vaardigheden leren die nodig zijn in onze digitale samenleving. Voor meisjes is digitale geletterdheid op school éxtra belangrijk, omdat ze dan vaker kiezen voor doorleren in IT. De toekomst wordt vormgegeven door tech- en IT-bedrijven. Onze wereld wordt alsmaar digitaler. Elk bedrijf is straks een techbedrijf. Zonder kennis van zaken hebben onze kinderen niet het toekomstperspectief dat ze verdienen. En ze kunnen niet zélf bouwen aan de samenleving die ze het liefste willen.”

Petitie tekenen

Sta je achter het verzoek van VHTO om digitale geletterdheid nu op te nemen in het schoolcurriculum, dan kun je de petitie hier tekenen.

Item delen