Onderzoeksymposium ICT In Practice bij Fontys

Vrijdag 7 februari 2020 organiseert Fontys Hogeschool ICT (FHICT) de derde editie van ICT In Practice (IIP) op de unieke onderwijslocatie Strijp TQ in Eindhoven. ICT in Practice is een symposium voor en door studenten, docenten, lectoraten en onderwijs- en innovatiepartners van FHICT, waar praktijkgericht onderzoek en kennisdeling centraal staan. Er zijn demonstraties en presentaties van onderzoeksresultaten, tech-talks en meet-ups. Dit jaar heeft IIP als thema “In Bots We Trust”.

 

Op Strijp TQ bevindt zich het Fontys ICT InnovationLabs, een open innovatie omgeving voor praktijkgerichte onderzoeksvragen binnen het ICT-domein. In hybride teams werken studenten, docenten, lectoren en FHICT-partnerbedrijven, samen aan het ontwikkelen van talent en ICT-innovatie. De locatie Strijp TQ is ook niet alleen vanuit haar geschiedenis een unieke plek, maar brengt onderwijs en werkveld bij elkaar.

Van onderwijs- naar kennisinstelling

Op het symposium staat kennisdeling rondom praktijkgericht onderzoek centraal. Om kennis te delen is samenwerking, co-creatie en coöperatie essentieel. Dit past naadloos binnen de ambitie van FHICT, #2023 OPEN UP, waarbij FHICT zich als kennisinstelling wil profileren voor onderwijs én onderzoek in de Brainport en Midpoint regio. IIP is dan ook meer dan een event en heeft als doel uitgroeien tot een netwerk van uitvoerenden (Community of Practice). Daarom staat het verbinden van mensen, ideeën, projecten, ervaringen en kennis centraal en nodigen we iedereen uit om niet alleen kennis te komen halen, maar vooral deel te worden van het onderzoeksymposium ICT in Practice.

Als HBO-i collega bent u van harte welkom op het IIP-symposium. We nodigen u daarbij uit om samen met ons te bespreken en te verkennen hoe we interessante praktijkgericht onderzoeksprojecten beter voor het voetlicht kunnen brengen en daarbij samen kunnen optrekken. Bijvoorbeeld bij ICT-domein specifieke onderzoeksthema’s zoals Software 5.0 en AI, enkele speerpunten bij FHICT.

Programma en locatie

Het thema voor IIP 2020 is “In Bots we Trust”. Een expositie met project- en productdemonstraties door hogerejaars studenten, docenten, lectoraten en partner bedrijven vormt het hart van het symposium. Daarnaast komen diverse ICT-onderwerpen en trends aan bod in de vorm van talks. Zo zijn er verschillende sprekers met uiteenlopende onderwerpen als “Emotion AI”, “Advanced conversational agents”, “Embodied AI”, “Co-bots”, “Explainable AI” en “Reliable Internet of Things”. Tijdens de lunch, tussendoor en bij de afsluitende borrel is volop gelegenheid tot netwerken. Het evenement vindt plaats op vrijdag 7 februari 2020 van 10:00 tot 17:00 uur op de Fontyslocatie TQ op het Strijp in Eindhoven, Achtseweg Zuid 151c.

Meer informatie en aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Meld u zich dan nu aan als bezoeker. En, wees er snel bij want de vorige edities waren volgeboekt. Aanmelden kan hier. Voor meer info en de aftermovie IIP 2018 en IIP 2019 bezoek de website. Contact organisatie: ictinpractice@fontys.nl.

 

Item delen