Onderzoeksconferentie 2017 over multimediaal leren en toetsen in het onderwijs

Op 28 juni vindt de jaarlijkse Onderzoeksconferentie plaats, met de nieuwste wetenschappelijke inzichten in ICT en onderwijs. De Onderzoeksconferentie is bedoeld voor onderwijsprofessionals, leraren in het po, vo en mbo, bestuurders en managers.

 

Tijdens de Onderzoeksconferentie presenteren wetenschappers hun recente onderzoeken op het gebied van onderwijs en ICT. Deelnemers worden in korte presentaties bijgepraat over de meest actuele bevindingen. Ook wordt er verbinding gemaakt tussen onderzoek en de praktijk. Onderwerpen die tijdens de presentaties aan bod komen, zijn onder andere ‘de effecten van programmeeronderwijs op computational thinking’, ‘thuisgebruik van media door jongeren voor leren’ en ‘het gebruik van smartphones en sociale media door jongeren en het effect daarvan op hun schoolprestaties’

 

Thema’s uitgediept

Naast de korte pitches is er ruimte voor diepgang. De thema’s Multimediaal leren en Toetsen in het onderwijs worden uitgebreid behandeld. Het eerste thema gaat in op de vraag of het inzetten van multimediale leermaterialen in de les altijd effectief is. Het tweede thema behandelt de vragen hoe ICT kan helpen bij het afnemen van toetsen en wat de gevolgen zijn van digitale toetsing. De keynote is van Patti Valkenburg, universiteitshoogleraar media, jeugd en samenleving aan de Universiteit van Amsterdam. Zij spreekt over de zonnige en donkere kanten van sociale media.

 

Onderzoeksconferentie bijwonen

De Onderzoeksconferentie vindt plaats in De Flint in Amersfoort. Kosten voor het bijwonen van de conferentie zijn €75,-. Aanmelden kan via de website van Kennisnet. Hier vind je onder andere ook het volledige programma.

 

De Onderzoeksconferentie is een gezamenlijk initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en Kennisnet.

Item delen