Omscholingstraject Make IT Work bij IT Academy Noord-Nederland

Het tekort aan geschoolde ICT’ers is in het hele land merkbaar. In 2014 zette Noord-Nederland een nieuw wapen in in de strijd tegen de krappe arbeidsmarkt: de IT Academy Noord-Nederland, waar mensen zich konden laten bijscholen. In maart start er een nieuwe opleiding: Make IT Work, naar het voorbeeld van de Hogeschool van Amsterdam.

 

De IT Academy is onderdeel van Hanzehogeschool Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksuniversiteit Groningen, mbo-opleiding Noorderpoort, Provincie Groningen en gemeente Groningen. Ook heeft de IT Academy een partnership met Samenwerking Noord.

Make IT Work

In de eerste jaren focuste de IT Academy vooral op bijscholen. Omdat het tekort grote risico’s met zich meebrengt voor het noordelijke bedrijfsleven, wordt vanaf maart ook ingezet op omscholing. Daarmee willen de partners voorkomen dat bedrijven naar het buitenland vertrekken of hun werknemers in het buitenland zoeken, terwijl er in het noorden genoeg mensen zijn die een baan zoeken. Bij Make IT Work worden hoogopgeleiden zonder IT-ervaring in vijf maanden tijd opgeleid om in de IT-sector aan de slag te gaan. Het traject begint met een banenmarkt: kandidaten moeten tijdens die markt een geschikte werkgever vinden die een deel van de opleiding sponsort. Doordat het baanaanbod op zak is, is de kans nog groter dat kandidaten het traject succesvol afronden.

Meer informatie

Meer weten over de IT Academy en Make IT Work? Lees hier een interview met Robin van den Berg, directeur van de IT Academy Noord-Nederland.

Item delen