Nieuw gebouw voor HBO-ICT HZ University of Applied Sciences

Freerunners leidden donderdag 27 september de opening in van het nieuwe gebouw van de HZ door de burgemeester van Middelburg en het College van Bestuur. Daarmee is de verhuizing van de opleiding HBO-ICT vanaf de boulevard van Vlissingen een feit. Samen met verschillende andere technische en de watergerelateerde opleidingen zit de opleiding nu op een steenworp afstand van het centrum van Middelburg.

 

Door de verhuizing is de HBO-ICT HZ University of Applied Sciences zo goed bereikbaar vanaf het station en de A58. Het gebouw ligt daarbij op korte afstand van belangrijke partners zoals het University College Roosevelt, Waterschap en Rijkswaterstaat.

Procesgericht onderwijsconcept

Twaalfhonderd studenten worden hier uiteindelijk gehuisvest nadat naar verwachting september 2020 ook het joint research center is gerealiseerd, met daarin onder andere een data science lab. Het gebouw is volledig vernieuwd nadat het was overgenomen van de provincie Zeeland. Door de nieuwe indeling is het bij uitstek geschikt voor het procesgericht onderwijsconcept (SPO) van de HZ. In de lokalen 4K-touchscreens, diverse project- en studieruimtes, flexplekken voor alle medewerkers, Voip via de eigen laptop, digitale sloten, een A voor duurzaamheid: het zijn allemaal zaken die bijdragen aan een nieuwe manier van werken voor docenten en studenten. Tijdens de opening blikte de opleiding zelfs alvast vooruit naar 2028.

 

Je bent van harte welkom om eens langs te komen en van de toekomst te proeven.

Item delen