Niels Mollema (student Informatica) is Avans Ondernemer van het Jaar 2021

Vierdejaarsstudent Informatica Niels Mollema is de Avans Ondernemer van het Jaar 2021. Met zijn bedrijf Wapp Solutions koopt hij onverkoopbare voorraden op bij retailbedrijven, om ze vervolgens elders in Europa aan te bieden. Daarmee overtuigde hij de jury en sleepte hij €1.000 en een professionele promotievideo in de wacht.

Avans Ondernemerscentrum

De verkiezing van de Avans Ondernemer van het Jaar is een initiatief van het Avans Ondernemerscentrum en Businessclub Eigenaardig. Het Avans Ondernemerscentrum helpt studenten, studentondernemers, docenten en organisaties bij elkaar te brengen die bepaalde kennis of vaardigheden missen, of die hun visie willen verbreden.

Entrepreneurship Day

De verkiezing werd gehouden tijdens de derde editie van de Avans Entrepreneurship Day op 23 maart. De jury, bestaande uit twee ondernemers, de Avans Ondernemer van het jaar 2020 en een lid van het College van Bestuur, koos uit tien genomineerden de vijf meest kansrijke studentondernemers. Samen met de vier andere finalisten presenteerde Niels zijn bedrijf in een Dragon’s Den-achtige setting in een televisiestudio in Tilburg. “Jaarlijks wordt er voor miljarden euro’s aan voorraad weggegooid, terwijl ergens anders een klant er wel blij mee is”, vertelt Niels. “Door vraag en aanbod te realiseren, vergelijk ik de prijs en vraag van producten door heel Europa.”


Foto: Punt, Avans Hogeschool

Item delen