Met de ECB op weg naar de Multi-Cloud-Verse

Op 11 mei kreeg Avans Hogeschool in Den Bosch een bijzondere gast: een afgevaardigde van de Europese Centrale Bank bezocht de Academie voor techniek en design om een boeiende presentatie te geven over een succesvolle overgang naar de cloud. Christiaan Vonk, Principal Financial Management Expert, deelde zijn waardevolle ervaring en kennis op het gebied van Cloud Financial Management. De focus van zijn verhaal lag op het optimaliseren van resourcegebruik. Maar ook onderwerpen als koopkrachtbescherming van de euro en inzichten over cyberbeveiliging passeerden de revue.

Waardevolle inzichten

Welke stappen zijn nu eigenlijk essentieel in het cloudmigratieproces? Welke kosten moeten met elkaar worden vergeleken om de juiste beslissingen te nemen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de financiële aspecten beheersbaar blijven? Dit waren de vragen die centraal stonden. Bovendien werden er inzichten gedeeld over technische mogelijkheden om het gebruik van de cloud op een gecontroleerde manier te benutten. Door bijvoorbeeld in te zetten op een mix van (multi) cloud en eigen servers. Voor de IT-professionals was het verheugend om te horen dat machine learning en realtime dashboards essentiële tools zijn om de cloudomgeving goed te beheren. Ook was er ruimte om vragen te stellen en te discussiëren over duurzaamheid.

 

Dit inspirerende verhaal motiveert ons om verder te gaan op het pad van de cloudtransformatie. De heldere uiteenzetting gaf ons waardevolle inzichten in de strategie van de ECB, en vormt een solide basis om ons eigen werkgebied te adviseren over cloudkeuzes. Bovendien werden we uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de ECB in Frankfurt. Wie gaat er mee?

Item delen