Meer vrouwen in de digitale sector: praat mee op de Digital Girls Inspiration Day

Meiden enthousiast maken voor een carrière in de digitale sector: dat is het doel van het Erasmus+-project Digital Girls. Op 26 september worden de resultaten van dit project gepresenteerd, én kun je zelf meepraten over de kansen en bedreigingen van een digitale carrière voor vrouwen.

 

Hoewel meiden tegenwoordig dagelijks gebruik maken van allerlei digitale tools, zetten zij die gebruikersvaardigheden vaak nog niet om in actieve digitale vaardigheden. Daardoor is het aandeel van vrouwen in de digitale sector nog veel kleiner dan dat van mannen. Met het project Digital Girls hebben partners uit Nederland, Bulgarije, Tsjechië, Griekenland en Ierland en de Europese koepelorganisatie EURORESO de afgelopen twee jaar tools ontwikkeld waarmee het digitale zelfvertrouwen van meiden vergroot kan worden, en daarmee ook hun kansen op werk of succesvol ondernemerschap in de digitale sector.

Gender balance in de ICT

Wie de Digital Girls Inspiration Day bezoekt, krijgt de resultaten van het project gepresenteerd en kan deelnemen aan netwerksessies. Tijdens deze sessies kun je ervaringen uitwisselen en praten over de kansen en bedreigingen van een digitale carrière voor vrouwen. De Digital Girls Inspiration Day wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting HBO-i en CGI. Gender balance staat al jaren hoog op de agenda van het HBO-i. Zo deed de stichting eerder een project om meer grip te krijgen op de instroom, uitstroom en het behoud van vrouwen voor de ICT.

Aanmelden en meer informatie

Digital Girls Inspiration Day vindt plaats op 26 september van 16.00 tot 18.00 uur, bij Spark Innovation Center in Rotterdam. Het programma volgt begin september; hou hiervoor de website in de gaten. Aanmelden is gratis en kan nu al via g.verboom@donadaria.nl.

Item delen