Kijkje in de Keuken bij Hogeschool Windesheim op 8 juni

Voor in de agenda: op 8 juni opent Hogeschool Windesheim in Zwolle de deuren voor alle IT-docenten in het hoger onderwijs voor een Kijkje in de Keuken. Er zijn twee workshoprondes, verzorgd door collega’s van Windesheim, en er is ruim gelegenheid om bij te praten en kennis te delen met collega-docenten van andere ict-opleidingen.

Over HBO-ICT bij Windesheim

De opleiding HBO-ICT geeft op een duidelijke en innovatieve manier invulling aan het beleid van Windesheim. Direct en veelvuldig contact met het werkveld is daarbij erg belangrijk. Al vanaf het eerste jaar gaan studenten van HBO-ICT in projectgroepen aan de slag met opdrachten uit het bedrijfsleven. Ook maken zij kennis met de praktijk door excursies en het volgen van gastcolleges. Daarnaast houden ze elk half jaar een expo, Winnovation, waar de studenten hun innovatieve projecten presenteren aan bezoekers. Een ander belangrijk speerpunt van de opleiding is de focus op begeleiding van studenten (met en zonder functiebeperking). Dit resulteerde onder andere in de mogelijkheid van afstuderen zonder scriptie.

Programma Kijkje in de Keuken

Het programma begint om 12.00 uur met een lunch. Om 13.00 uur geeft Ilja Clabbers, directeur HBO-ICT bij Hogeschool Windesheim een plenaire presentatie. Vervolgens starten de workshoprondes. Docenten kunnen workshops naar keuze bijwonen, over onderwerpen als een ander perspectief op afstuderen, betekenisvol onderwijs, studentcoaching en nieuw Agile onderwijs. Kijk hier voor het volledige workshopprogramma.

Meer informatie

Het Kijkje in de Keuken wordt een aantal keer per jaar georganiseerd door Stichting HBO-i in samenwerking met steeds een andere aangesloten hogeschool. De mogelijkheid tot aanmelden voor het Kijkje in de Keuken op 8 juni volgt nog.

 

Item delen