Keuzegids HBO 2018: met hbo-opleiding hogere baankans en beter salaris

Een hbo-opleiding afronden loont: uit de Keuzegids HBO 2018 blijkt dat mensen met een hbo-diploma op zak meer kans hebben op een baan, en gemiddeld een hoger salaris krijgen. Het verschil tussen studierichtingen is groot, maar met een studie Informatica zit je goed, aldus de Keuzegids. Zowel als het gaat om baankansen als om salaris staat deze opleiding bij de top.

Binnen anderhalf jaar een betaalde baan

Informatica scoort als vijfde opleiding bij de beste startsalarissen voor hbo’ers (€2.410,-), na voertuigentechniek, werktuigbouw/engineering, elektrotechniek en technische bedrijfskunde. Verder heeft 87% van de afgestudeerde informatici binnen 18 maanden een betaalde baan, net als verpleegkundigen en ontwerpers. Dat betekent overigens niet dat de overige 13% geen baan kon vinden: hieronder vallen ook de studenten die besluiten om eerst verder te studeren. Alleen bij de opleidingen Vastgoed & Makelaardij, Theater, Medisch-technisch en Logistiek, verkeer & zeevaart had een groter percentage na anderhalf jaar een betaalde baan.

Over Keuzegids HBO

De Keuzegids wordt elk jaar uitgebracht en beoordeelt opleidingen op het gebied van niveau, samenhang en persoonlijke aandacht. De gids is gebaseerd op actuele gegevens over toelatingseisen, kansen op de arbeidsmarkt, studiesucces en onderwijskwaliteit. De onderwijskwaliteit wordt bepaald op basis van studentenoordelen en de keuring van de NVAO.

Item delen