It-studenten verkennen carrièremogelijkheden tijdens Haagse ICT Carrièredag

De eerste editie van de Haagse ICT Carrièredag was een groot succes. De hbo-ict-studenten van De Haagse Hogeschool ontmoetten toonaangevende bedrijven binnen de regionale it-sector. Het doel van het event: bedrijven en studenten met elkaar verbinden in hun zoektocht naar stageplekken, afstudeeropdrachten en toekomstige banen.

Tekort hoogopgeleide it’ers

Met een tekort aan hoogopgeleide it’ers stond deze dag in het teken van het creëren van een vruchtbare omgeving waarin bedrijven hun zichtbaarheid konden vergroten onder jong it-talent. Het event bood een ideale gelegenheid voor bedrijven om zichzelf te presenteren als aantrekkelijke werkgevers en voor studenten om hun toekomstige werkplekken te verkennen.

Bedrijvenmarkt

De bedrijven presenteerden zich op de bedrijvenmarkt en hielden kennissessies voor de studenten over (afstudeer)stages en it-functies. Zij gaven duidelijkheid over de begeleiding en ondersteuning bij een (afstudeer)stage en vertelden meer over de soorten it-functies bij hun bedrijf. Tijdens de borrel was er tijd om te netwerken met de andere bedrijven uit de regio.

Actieve docenten

Ook ict-docenten benutten de dag goed. Zij waren op zoek naar praktijkvoorbeelden en namen actief deel aan de conversaties op de bedrijvenmarkt. Hun aanwezigheid benadrukte de noodzaak van praktijkgerichte ervaringen in het onderwijs. Zo bood de Haagse ICT Carrièredag ook een platform voor interactie tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

 

 

 

Item delen