Investeren in ontwikkeling IT’er loont

Investeren in de ontwikkeling van IT’ers loont, zo blijkt uit de IT Skills and Salary Survey van Global Knowledge. Letterlijk, want gecertificeerde IT’ers verdienen meer dan niet-gecertificeerde collega’s. Met name IT’ers met kennis van cloud computing, cybersecurity en virtualisatie zitten goed.

 

Global Knowledge ondervroeg wereldwijd meer dan 14.000 IT’ers voor het onderzoek. De opvallendste uitkomst is dat zowel de werkgever als werknemer vruchten plukken van investeren in certificeringen. Het grootste deel van de IT-besluitvormers geeft aan dat de kosten van certificeringen zichzelf terugverdienen in de vorm van hogere productiviteit, snellere probleemoplossing en minder kennishiaten. Verder verdienen IT-professionals met certificaat significant meer dan zonder certificaat. De groeiende vraag naar specialisten op het gebied van cloud computing, cybersecurity en virtualisatie vertaalt zich ook in een hoger salaris voor deze groep.

 

Rapport downloaden

Op de website van Computable lees je meer over de uitkomsten van het onderzoek. Het vind je op de website van Global Knowledgde.

Item delen